SKUP GOSPODARSTVENIKA

BROWN FORUM SELI U OSIJEK Šansa za snažan iskorak u privlačenju stranih investitora

OSIJEK - Brown Forum, skup gospodarstvenika SAD-a, srednje i istočne Europe i Hrvatske sljedeće godine od 14. do 17. travnja bit će održan u Osijeku. Najveći grad istočne Hrvatske tako će nakon Dubrovnika, Opatije, Zadra i Zagreba biti domaćin ovog uglednog i gospodarski značajnog skupa, koji se od 2011. Godine održava u počast američkom ministru trgovine Ronaldu Brownu, koji je u travnju 1996. poginuo u zrakoplovnoj nesreći kraj Dubrovnika, dok je bio u misiji poticanja demokracije i trgovine u jugoistočnoj Europi.

„Veleposlanstvo SAD-a, u suradnji sa svojim partnerima i Gradom Osijekom, organizacijom Brown Foruma želi dati potporu i poticaj sektoru komunikacijske i informacijske tehnologije,“ stoji u priopćenju Grada Osijeka u kojem se ističe i kako će skup biti održan u Osijeku jer je ovaj grad prepoznat kao poželjna sredina za razvoj informacijske tehnologije.

„Održavanje Brown Foruma u Osijeku veliko je priznanje gradskoj vlasti, ali i svim građanima Osijeka. To je šansa za snažan iskorak u privlačenju stranih investitora u sredinu koja je ocijenjena i prepoznata kao otvorena, poticajna i odgovorna,“ navodi se u priopćenju poslanom nakon što je veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj Kenneth Merten prije nekoliko dana potvrdio gradonačelniku Osijeka Ivanu Vrkiću organizaciju Brown Foruma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 04:51