NITKO MU NIJE JAVIO

BUJANEC IZBJEGAO SUD I POREMETIO PLANOVE VUKOVARSKOM GRADONAČELNIKU Navečer vodio emisiju, ujutro javio da se loše osjeća

Ivan Penava na Županijskom sudu u Osijeku
 Vlado Kos / Hanza Media

Velimir Bujanec nije se u utorak pojavio na raspravi na Općinskom sudu u Osijeku gdje mu se sudi za klevetu za koju ga je tužio Ranko Ostojić, bivši ministar unutarnjih poslova. Iako je Bujančev odvjetnik Emil Havkić dan ranije obavijestio suca Ivana Sajtera kako njegov branjenik neće moći doći na raspravu zbog zdravstvenih problema, daljnji slijed događaja toga dana dao je za pravo sucu da Bujančev izostanak smatra neopravdanim.

- Tuženikov branitelj javio nam je u ponedjeljak da se Bujanec ne može odazvati na raspravu u utorak zbog problema s visokim tlakom uslijed čega je završio na Hitnoj pomoći. Upozorio sam ga da nedolazak mora opravdati medicinskom dokumentacijom, koju mi do početka rasprave nisu dostavili, ali sam zato vidio da je tuženi Bujanec u ponedjeljak navečer vodio uživo svoju TV emisiju, što znači da je i danas mogao doći na sud. Ovdje je očito da tuženik ne poštuje sud i povlači nas za nos, jer mu vjerojatno nije bilo ništa s obzirom da je navečer radio svoj posao nesmetano. Zbog toga će sav trošak današnje odgode ići na njegov teret, rekao je sudac Sajter koji je bio prisiljen odgoditi zakazanu raspravu.

Na njoj se, pak, nije pojavio ni Ostojić, jer mu je njegov odvjetnik Radan Kovač na vrijeme javio da se Bujanec neće pojaviti i da će rasprava biti odgođena. To nisu znali pozvani svjedoci, sudski vještak patolog dr. Mladen Marcikić i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, kojeg je za svjedočenje predložio upravo Bujanec. Penava je trebao svjedočiti o zdravstvenom stanju i smrti vukovarskog branitelja Darka Pajičića, inače Penavinog šogora, a za čiju smrt je Bujanec prozvao i optužio upravo Ostojića. Penava je sucu rekao da ga Bujanec nije obavijestio o tome da se on neće pojaviti na raspravi.

- Da sam to znao, ne bih odgađao službeni put u Njemačku na koji sam danas trebao ići, pomalo rezignirano rekao je Penava. Iako je sudac predložio da se oba pozvana svjedoka ipak saslušaju, Ostojićev odvjetnik nije se s time suglasio tako da je nova rasprava i, kako je rekao Sajter, posljednja u ovom predmetu zakazana za 9. svibnja. Ne zna se još hoće li biti saslušan i svjedok obrane Robert Horvat, koji je prema Sajterovim riječima u međuvremenu završio u zatvoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:03