JOŠ UVIJEK SE NE ZNA KOJA ĆE KAZNA USLIJEDITI

Bura na HTV-u ne jenjava: Elizabeta Gojan tužena Upravi. Jer je odbila raditi emisiju koja je ukinuta

 Cropix

ZAGREB - S prvim radnim danom Nove godine Elizabeta Gojan doznala je da ju je njezin šef Dražen Miočić tužio Upravi zbog toga jer je 1. siječnja odbila raditi emisiju 'Oko globusa' koju je glavni urednik Bruno Kovačević odlučio ukinuti s 31. siječnja.

Još uvijek se ne zna koja će se kazna odmjeriti novinarki Vanjsko-političke redakcije na javnoj televiziji koja je u novu godinu ušla s novim šefom, Mariom Tomasom. No, Elizabeta Gojan smatra da nema razloga za njeno kažnjavanje ili eventualnu suspenziju.

- Ne mogu raditi nešto čega nema - tvrdi novinarka, pojašnjavajući kako je o tome da neće raditi posljednje 'Oko globusa' još 22. prosinca obavijestila svoje šefove i Upravu.

Dok ona čeka kaznu, Zoran Šprajc sprema se za svoj nastup pred Vijećem HRT-a. Smijenjeni urednik 'Dnevnika' zatražio je da se pred vijećnicima, nakon što im je na sva njihova pitanja umjesto pismeno odgovorio u svom posljednjem 'Dnevniku', očituje i usmeno, a oni su mu odlučili udovoljiti na sjednici od 12. siječnja.

Do tog datuma, očekuje se na HTV-u, na posao će se vjerojatno vratiti i još uvijek bolesna Hloverka Novak-Srzić (ovog tjedna 'Otvoreno' će, doznajemo, voditi Mislav Togonal), pa će Dražen Miočić i Sandra Križanac, nova urednica Unutarnje redakcije (podsjetimo, Katarina Periša-Čakarun na tu je funkciju dala ostavku zbog, kako je obrazložila, manjka profesionalizma), odlučiti hoće li se Hloverka ponovo ukazati na televizijskom ekranu ili ne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 10:55