KLJUČNI GOSPODARSKI PROBLEMI

Čačić: 'Tiskara Vjesnik neće ići u stečaj, pronašli smo formulu kako to izbjeći'

Čačić je otkrio kako je već razgovarao s jednim uglednim stranim investitorom, ali i s jednom našom grupacijom koje su zainteresirane za tiskaru Vjesnik

Potpredsjednik Vlade Radimir Čačić najavio je danas kako će tiskara Vjesnik dobiti novog vlasnika te kako je pronašao formulu kojom će se izbjeći stečaj.

Čačić je otkrio kako je već razgovarao s jednim uglednim stranim investitorom, ali i s jednom našom grupacijom koje su zainteresirane za tiskaru Vjesnik.

"Izdvojit ćemo djelatnost tiska sa strojevima koji su kvalitetniji, ali je zadnji kupljen 1988., a Tiskara će za jednu kunu iznajmiti prostor dok će strojevi i radnici dobiti novog vlasnika, rekao je Čačić koji je objavio kako će biti raspisan natječaj kojim će od novog vlasnika tražiti da preuzme sve zaposlene te da iduće tri godine garantira iste kapacitete Tiskari.

Potpredsjednik Vlade vjeruje da bi sve moglo biti realizirano za tri tjedna.

Za razliku od tiskare, Dioki, najavio je, ne može opstati i morat će u stečaj jer, objašnjava Čačić, nema zainteresiranog partnera s obzirom na 1,6 milijardi kuna koliko je ta tvrtka opterećena, no iz Diokija će se izdvojiti djelatnost Dine.

"Odnose s bankama regulirat ćemo kroz imovinu koju imaju na Žitnjaku i LNG-u kako bi se Dina preuzela u stečaj, ali bez obveza.

Znači, Dina će nastaviti proizvodnju, rekao je Čačić koji vjeruje da će na taj način i HEP uspjeti nadoknaditi dio svojih gubitaka, jer za razliku od banaka nije imao pokriće u imovini te tvrtke.

Čačić je također najavio da će radnici Dine dobiti sve plaće no nije mogao precizirati kada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 15:57