'PRIZNANJE BI IH MOGLO NALJUTITI'

ČEDO ČOLOVIĆ IMAO JE SAMO JEDAN UVJET DA PRIZNA KRIVNJU 'Zaklat će mi obitelj, zaštitite ih!'

Čedo Čolović, u sredini
 Boris Kovačev/ privatna arhiva / Ivan Milutinović / Hanza Media / Reuters

Kako pišu beogradski mediji, Čedo Čolović (57), koji je nedavno uhićen zbog špijunaže, imao je samo jedan uvjet da prizna krivnju i otkrije mrežu agenata, a to je da mu nadležni organi zaštite obitelj!

Agentima BIA navodno je rekao da je uplašen za obitelj i njihovu sigurnost.

- Bojim se da netko ne naudi mojoj obitelji, koja do sada nije znala šta sam radio. Ukoliko priznam sve, to bi moglo naljutiti nekoga u Hrvatskoj, ne daj Bože da ih zakolje, a bojim se da im ne naude i Srbi koje sam otkucavao Hrvatima - ispričao je on, a prenio izvor Kurira koji je dobro upućen u čitavu situaciju.

Tek kada je dobio čvrste garancije da će njegova obitelj dobiti zaštitu, priznao je krivnju i ne samo da je otkrio imena onih kojima je dostavljao podatke u Hrvatskoj, već i spisak svih svojih sunarodnjaka koje je cinkao.

Zanimljivo je, recimo, da je na popisu lica kojima je tamo dostavljao podatke najvjerojatnije i jedan Srbin, dok se među onima koje je cinkao nalaze i neki Čolovićevi rođaci, ali i susjedi – rečeno je za Kurir.

Inače, otkako je uhićen, Čolovića nitko od njegove obitelji nije posjetio, o njegovoj sudbini nitko ništa ne zna, niti su ih obavijestili gdje se on trenutno nalazi. Čedo se nikada nije oženio, ali je živio sa sestrom, zetom i bratićima.

– Kad su ga doveli kući na pretres, poslije uhićenja, rekao je sestri da ne brine i da vjeruje da će ga pustiti nakon 48 sati u pritvoru. Uspio im je samo reći da mu je sve namješteno – priča izvor.

Podsjetimo, Čolović je uhićen prilikom kupovine karte za rodno mjesto Drniš u Hrvatskoj i tom prilikom je tvrdio da nije kriv. Ipak, kasnije je pristao na suradnju i sve im ispričao, piše Kurir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 17:30