DEBELI MINUS

CIČA ZIMA Toplo se odjenite i spremni dočekajte vikend: Temperature će pasti i do -13!

Iako će temperature biti izrazito niske bit će sunčano
 Danijel Soldo / CROPIX

ZAGREB - Za vikend se dobro obucite jer nas, iako će biti vedro i sunčano,u većem dijelu zemlje očekuju izrazito niske temperature, javlja DHMZ.

U Zagrebu bi tako temperature mogle pasti i do 13 stupnjeva Celzijevih ispod nule. Slično će biti u Slavoniji, a u Dalmaciji će temperature također biti niske te će se kretati između -3 i maksimalno 6 Celzijevih stupnjeva.

U cijeloj će Hrvatskoj danas prevladavati oblačno vrijeme, u unutrašnjosti s povremenim snijegom, najviše u Gorskoj Hrvatskoj. U Slavoniji, a u početku i ponegdje u središnjim predjelima može biti i kiše ili susnježice.

Na Jadranu je moguća povremena kiša, a osobito na jugu mjestimice se očekuju i obilniji pljuskovi s grmljavinom. a Na većem dijelu Jadrana jaka i olujna bura, do kraja dana ponegdje s orkanskim udarima, samo na jugu jako i olujno jugo. Temperatura zraka u unutrašnjosti od -1 do 4, u istočnoj Slavoniji viša, na Jadranu od 8 do 13 Celzijevih stupnjeva.

U četvrtak nas u noći i ujutro na kopnu mjestimice očekuje snijeg , osobito u Slavoniji i Gorskoj Hrvatskoj, a na Jadranu, osobito na jugu, mjestimice kiša. Sredinom dana očekuje se prestanak oborina, a do kraja dana sa zapada i djelomično razvedravanje. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar, na Jadranu jaka i olujna bura, mjestimice i s orkanskim udarima. Temperatura prijepodne između -5 i 0, na Jadranu od 3 do 8, na jugu i do 10°C, poslijepodne i navečer osjetno hladnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2024 14:39