NASLJEDNICI IGARA BEZ GRANICA

City Games očekuju novog hrvatskog prvaka

Najuzbudljiviji dio hrvatskog dijela turneje svoj će vrhunac imati u Malinskoj 4. kolovoza
 CITY GAMES

Nakon gotovo dva mjeseca neumornog putovanja Hrvatskom i susjednim zemljama, sportsko - zabavne igre City Games polako su stigle do najuzbudljivijeg dijela turneje - polufinalnih susreta. Ovi neslužbeni nasljednici Igara bez granica, i ove su sezone obišli desetke jadranskih i kontinentalnih mjesta u potrazi za najsrčanijim ekipama koje će pokušati izboriti put u završni dio ovog popularnog ljetnog natjecanja.

Na tom putu, brojni su se sportaši i rekreativaci iskazali timskim radom i spretnošću, promovirajući tako zdravo rivalstvo i prijateljstvo - vrijednosti koje ove igre baštine već generacijama.

'Puno sam opušteniji ovdje nego u ringu, ali kad igram, onda igram, ne volim gubiti', kazao nam je u Zatonu MMA borac Duje Penić, član ekipe Plina Istočna iz Ploča, pokazujući s koliko ozbiljnosti natjecatelji sudjeluju u igrama.

Sjajan je primjer i Bojan Andrić, kapetan riječke ekipe Reful sastavljene od velikih obožavatelja nogometa, koji je doputovao s Eura iz Francuske u Hrvatsku kako bi u pauzama utakmica naše reprezentacije sudjelovao na City Games susretu u Lovranu.

Da se predanost i uigranost isplate, svjedoči nam i ekipa Velika Riva Doli iz Dubrovačkog primorja koja je već treću godinu osigurala finale.

Kako priliči manifestaciji koja promovira sportski duh, čak i porazi motiviraju za bolju pripremu iduće sezone. 'Ovaj put nismo bili kompletni, no nisam razočarana. U Americi se nemam prilike ovako dobro zabaviti, vraćam se svakako i sljedeće godine', otkrila nam je u Baškoj Vodi Doris Boroje, odbojkašica s kalifornijskom adresom.

Pozitivan duh igara pronositi će bez daljnjeg i neki od turista koji su na igre naišli tijekom odmora te im se spontano priključili. Jedan od njih je Justin Ganes iz San Francisca, koji je u Brelima primjetio komešanje na rivi. 'Pomislio sam, zašto ne i odlično sam se zabavio!', rekao je Ganes. I ne samo zabavio, Justin je s ekipom iz Mađarske tu večer slavio pobjedu.

U svemu ovome krije se tajna dugovječnosti City Gamesa i širenja na sve veći broj zemalja, ali i vjernosti publike koja točno zna što može očekivati - ludu atmosferu punu adrenalina, smijeha pa i suza.

Uz već održano polufinale u Baškoj Vodi, pred nama su još četiri polufinalna susreta, redom u Primoštenu 30. srpnja, Okrugu 31. srpnja, Vranjicu 1. kolovoza te Viru 2. kolovoza. Na svakom od njih, po jedna će ekipa dobiti ulaznicu za hrvatsko finale u Malinskoj 4. kolovoza, spektakl koji će iznjedriti ukupnog hrvatskog pobjednika. Koja god od ekipa zasluži taj naslov, čeka je nešto više od tri tjedna za pripremu za veliko međunarodno finale 27. kolovoza u Biogradu na Moru, gdje će ogledati snage s predstavnicima drugih zemalja koje ove godine sudjeluju u City Games projektu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:35