SVEĆENIK SKRIVIO NESREĆU

Župnik Šajfar: Svima sam rekao da sam kriv. Oprostili su mi i Valentinini roditelji

 Fajt/CROPIX

Što da kažem, žao mi je? Pa naravno da mi je žao, to se podrazumijeva. Najbitnija stvar je da se Valentina oporavlja i da su mi njezini roditelji oprostili - rekao je suznih očiju Mile Šajfar, 60-godišnji župnik Drežnik Grada, ličkog mjesta naslonjenog na Plitvička jezera.

On je u noći s prošlog petka na subotu, oko 1.25 sati, pod utjecajem alkohola od 1,64 promila, prouzročio prometnu nesreću na Ličkoj magistrali, u mjestu Rakovica, u kojoj je teško ozlijeđena njegova 21-godišnja župljanka Valentina Č. iz Grabovca, a njezina dva prijatelja lakše su ozlijeđena.

Obiteljska fešta

- Da, bio sam pozvan na jednu obiteljsku feštu u Slunju. Igrom slučaja sjedio sam baš do slunjskoga gradonačelnika Ivana Bogovića (u prošlom sazivu i saborskog zastupnika nap. a.). Popilo se. Iz društva sam otišao nešto ranije, očistio automobil i krenuo kući. Sjećam se da je bilo hladno, na cesti je bio 3, 4 centimetra ugaženoga snijega. Sjećam se da sam vozio iza nekog kamiona. Prešao sam na drugu stranu kolnika i udario Valentinu. Dalje se ne sjećam. Slomio sam rebro, negdje sam udario glavom i neko vrijeme sam bio bez svijesti, poslije toga u šoku - ispričao nam je župnik Šajfar, dodajući kako nije problematičan te da nikada nije bio ni u kakvom sukobu sa zakonom.

U policijskom priopćenju navedeno je da je vozač automobila Renault u alkoholiziranom stanju prešao na suprotnu kolničku traku i udario u osobno vozilo marke Opel, karlovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljala 21-godišnjakinja iz Grabovca. U tom trenutku u zadnji dio njezinog vozila udarilo je osobno vozilo marke Honda, karlovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 26-godišnjak iz Slunja, a koji nije mogao izbjeći prometnu nesreću. Policija navodi kako je nastala šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna te da će kazneno prijaviti 60-godišnjaka.

Pukla joj slezena

Župnik kaže da je, čim je postao svjestan, nazvao Valentinine roditelje i ispričao im što se dogodilo. Laknulo mu je kada je doznao da su mu oprostili.

- Istoga dana imao sam sprovod i tri mise. Svoje župljane izvijestio sam o događaju i rekao da sam kriv. Nadam se da će mi i oni oprostiti - priča Šajfar.

- Ja ne mogu protiv našega župnika. Ipak je on naš župnik i dobar je prijatelj s Valentininim stricem, koji je također župnik. Moglo se to svakome dogoditi. Evo, svaki dan zove i pita kako je, a ona se dobro oporavlja, nije imala preteške ozljede, pukla joj je bila slezena. Uskoro dolazi iz bolnice - kaže Valentinina majka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:01