PREDIZBORNE IGRE U SISKU

PREVARILI ŽUPNIKA U Pastoralnom centru najavili zabavu za Valentinovo, a plakatirali predizborni skup

SISAK - U zbornom stožeru koalicije za predstojeće lokalne izbore u gradu Sisku, koju čine HDZ, HSP dr. Ante Starčević, HSLS, Stranka penzionera, Blok umirovljenici zajedno, Zelena lista, te nezavisne liste Željka Vrbanusa, Vere Zaloker i Branka Tompića planirali su za Valentinovo održati predizborni skup “Za sigurno sutra”.

Kao mjesto okupljanja odabrali su Pastoralni centar Župe SV. Kvirina na Zelenom brijegu.

Unajmljujući prostor, župniku Zdravku Novaku rekli su da planiraju održati humanitarnu zabavu i malo se družiti u povodu Valentinova.

No, na plakatima kojima su oblijepili Zeleni brijeg, građane se poziva u isto vrijeme na istom mjestu ne na zabavu za Valentinovo nego na predizborni koalcijski skup “Za sigurno sutra”. Kada su novinari upitali biskupiju zašto se crkveni prostor koristi za političku promidžbu, odgovoreno je da župnik mons. Zdravko Novak prilikom dogovora o korištenju dvorane Pastoralnog centra, nije bio upoznat s pravim razlozima upotrebe dvorane, odnosno da će ona biti korištena za “koalicijski skup”. Nakon što je to doznao (poslije upita novinara) mons. Novak otkazao je organizatoru korištenje dvorane za predizborni koalicijski skup.

Plakata koji pozivaju građane na koalcijski skup u pastoralnom centru više nema - nestali su, netko ih je žutno poskidao.

Željko Krapljan, predsjednik sisačkog HDZ-a veli nam da je riječ o nespretnosti - da je uistinu planiran humanitarni skup, ali su aktivisti na terenu odštampali plakate s krivim porukama. Na naše pitanje kakav im je to stožer i predizborna kampanja ako šef najjače koalcijske stranke ne zna tko naručuje i tiska plakate, Krapljan je odgovorio da on uistinu ne zna tko je postavio takve placate, ali da ne vidi ništa sporno da se u Pastoralnom centru održi i predizborni skup.

- Pastoralni centar nije crkva, zašto se građani tamo ne bi mogli okupljati pa i u predizborne svrhe. Vrata treba otvoriti svima, rekao je Krapljan. Da je riječ o nespretnosti i grešci, odnosno da su se aktivisti malo zaigrali i sami naručili plakate i plakatirali humanitarnu zabavu kao predizborni skup, tvrdi i Veljko Novak, predsjednik HSP-a dr. Ante Starčević. - Mi smo uistinu tamo trebali održati humanitarnu zabavu na kojoj bi skupljali priloge za krstionicu u crkvi Sv. Kvirina i malo se družili. Na zabavi bi govorili gradonačelnik Dinko Pintarić, inače kandidat ove koalicije za gradonačelnika i ja kao predsjednik Gradskog vijeća, rekao je Novak.

Neslužbeno doznajemo da je u Pastoralnom centru Župe Sv. Kvirina ipak trebao biti održan predizborni skup, sličan onima kakvi su proteklih tjedana održani u Odri, Naselju i Galdovu Kaptolskom. Plan su pokvarili novinari i građani kojima su nam dojavili da vladajući u Sisku predizborni skup planiraju održati u Pastoralnom centru, unatoč jasnom stavu Hrvatske biskupske konferencije da se crkveni prostori ne smiju koristiti za stranačka predstavljanja i druge političke svrhe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 12:48