BROJNI KOMENTARI

REZULTATI VELIKE ANKETE JUTARNJEG Većina je uz Kolindu, ali... 'Vrijeme je sjednete za stol i izvučete zemlju iz krize'

ZAGREB - Nakon što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović javno pozvala premijera Zorana Milanovića na ostavku, hrvatska javnost ponovno se našla ideološki podijeljena u podršci ‘lijevom’ premijeru ili ‘desnoj’ predsjednici. Zato smo vas i pitali u velikoj anketi na našim stranicama 'na čijoj ste strani', a na našu facebook stranu stiglo je i rekordan broj komentara.

REZULTATI ANKETE

U utorak nešto prije ponoći odlučili smo zatvoriti veliku anketu, u koju se uključio uistinu respektabilan broj čitatelja Jutarnjeg. Ukupno su na ponuđene odgovore dali 24.201 glas, a rezultate pročitajte u nastavku.

Tko je u pravu?

Premijer Milanović - 37%

Predsjednica Grabar Kitarović - 51%

Oboje se ponašaju u skladu sa svojim dužnostima - 0%

Oboje sramote institucije Vlade i predsjednika države - 12%

KOMENTARI S FACEBOOKA

Igor Šarić Više međusobnog uvažavanja ne bi bilo naodmet. Primopredaja vlasti između Grabar Kitarović i Josipovića je bila dobar primjer uvažavanja. Na tom tragu treba graditi odnose ljevice i desnice. Predsjednik Vlade ipak bolje poznaje Ustav RH.

Josip Kukolja Razmišljajući o jednoj i drugoj izjavi što čovjek može zaključiti? Neću analizirati ali iščitavajući jednu i drugu izjavu očito je da nemamo OZBILJNE ljude u državnom vrhu. Milanovićeva grupa nezna, a on osbno bahat, a naša predsjednica g. Kolinda im dar izvršitelja a ne lidera. Mi smo na nivou u svom društvenom razvoju da nam je potreban čovjek koji treba povremeno lupiti po stolu (misli se biti autoritet), a g. predsjednica to nije (dobiva ,.čini mi se injekcije sa strane).Što nam je činiti vrlo je teško reći.

Vladimir Blažević dok oni ratuju narod ce propast.

Petra Sklepić U ovom i samo ovom slucaju bez razmisljanja podrzavam premijera. Ne mogu vjerovati da osoba koja je prije samo tjedan dana prisegnula da ce stititi interese Hrvatske i SVIH njenih gradana (ne samo odabranih skupina), sada rusi stabilnost drzave. Nedopustivo! Ovakve izjave vode nemirima! Pa nedavno smo imali situaciju sa hrvatskim braniteljima! Njeno ponasanje i retorika kriva je za to. Takvi potezi gledano kroz povijest vodili su i do gradanskih ratova. Strasno!

Dubravka Pilčić Kolinda, Milanović si je svojom bahatošću zatvorio sva vrata kako u Hrvatskoj tako i u svijetu, nikada nismo imali nesposobnije Vlasti.

Nada Bandalovič A koga bih drugoga podržala nego predsjednicu koja je odmah po preuzimanju dužnosti počela raditi što predsjedniku vlade nikako ne odgovara!ZATO KOLINDA

Jasminka Timovski Ni jednom ni drugom. Oboje su tašti, pa mi nalikuju na dva ovna na brvnu. Predsjednica koja ne pozna Ustav, i Premjer koji bi češće trebao držati vodu u ustima .

Mikica Horvatinkica Milanovic sebe brani na nacin da je njega izabrao narod,da je narod demokratski pametno odlucio njega staviti za premijera. Jel?

Ali smo glupi sto smo izabrali Kolindu. Jel?

Licemjerno. I zato sam za Kolindu.

Ivan Kulis Ma idu više na živce s tim prepucavanjima, ustašama, jugonostalgičarima, šatorom u Savskoj, Visokom ulicom, srpskim korijenima i ostalim floskulama. Bacaju nam pijesak u oči s ciljem da posvađaju ljude i zamrače prave probleme koje ne rješavaju već četvrt stoljeća.

Plava Ptica ovo nije okršaj pojedinaca već dvije političke opcije.S jedne strane jedni koji su opljačkali svoj narod i s druge strane oni koji nisu napravili ništa da umanje teško stanje opljačkanog naroda.od dva zla biram manje i podržavam premijera Milanoviča.

Jure Čačić Vrlo jednostavno. Ja sam za to da se podvuce crta i vidi rezultat. Kakav rezultat bude takve i sankcije! Jednostavno mi je pun kufer vadenja na proslu vladu. Dovoljno ste dugo tu da se vidi rezultat!! Dakle Kolinda samo naprid!!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 17:47