POŽAR U RIJEČKOJ ŠKOLI

OSTAVILI SU PORUKU 'MEDO BIO OĐE' Učenici htjeli uništiti dnevnike, izazvali štetu od milijun kuna

Nastava u zgradi koju dijele dvije riječke srednje škole jučer je normalizirana
 Novi list / Cropix

Prema prvim procjenama, šteta od požara u zajedničkoj zgradi Srednje škole za elektrotehniku i računarstvo i Elektroindustrijske i obrtničke škole u Rijeci, koju ukupno pohađa oko 870 učenika, iznosi oko milijun kuna, a uništeni dio bit će obnovljen do početka rujna.

Rekonstrukcija ocjena

Jučer je u obje škole normalizirana nastava. Darko Bašić, ravnatelj Elektroindustrijske škole, kaže da je opožareni dio - do temelja izgorjela zbornica te uništeni uredi pedagoga, psihologa i voditelja nastave - izoliran, a do kraja školske godine 90-ak nastavnika imat će improviziranu zbornicu u sportskoj dvorani.

- Nama nije stradao nijedan dnevnik jer u svim razredima imamo e-dnevnike. Izuzetak su dva razreda s klasičnim dnevnicima koje zbog zaštite od krađe domar svake večeri odnosi kući - kaže ravnatelj.

U tu je školsku zgradu u kratkom razdoblju provaljeno dvaput zbog krađe dnevnika. Nešto više štete s dokumentacijom ima Srednja škola za elektrotehniku i računarstvo, koja većim dijelom koristi klasične dnevnike.

Ostavili poruku

Ravnatelj Tomislav Klarić tvrdi da ih je dio potpuno uništen, ali je dobar dio i sačuvan. Ocjene iz uništenih dnevnika rekonstruirat će kroz podatke iz e-matice Ministarstva znanosti i bilješke nastavnika. Požar je buknuo 30. travnja, a vatrogasci su rekli da su počinitelji ostavili poruku “Medo bio ođe”. Tko je Medo?

- Najviše sumnjamo na učenike, pitanje je samo jesu li imali i suradnike izvan škole - kaže Bašić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 04:40