VRŠNJAČKO ZLOSTAVLJANJE

Ministarstvo poslalo inspekciju u II. OŠ Varaždin zbog bullyinga

 Željko Hajdinjak/EPH

Slučaj bullyinga nad 13-godišnjom djevojčicom, učenicom 7. razreda Druge osnovne škole u Varaždinu, istražuju i školski inspektori, potvrdili su nam u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

- Po okončanju nadzora raspolagat ćemo bitnim činjenicama i poduzeti potrebne mjere. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta sustavno prati događanja o svakom obliku nasilja u odgojno-obrazovnim ustanovama i kroz niz mjera djeluje na njihovo sprečavanje, ublažavanje ili na otklanjanje njihovih posljedica - poručili su iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

U MZOS-u ističu da su u Zakonu o odgoju i obrazovanju propisane pedagoške mjere za učenike koji se neprimjereno ponašaju, a Pravilnikom o načinu postupanja odgojno-obrazovnih radnika školskih ustanova propisuje se način postupanja učitelja, nastavnika i ravnatelja u zaštiti učenika.

Podsjetimo, majka 13-godišnje djevojčice rekla da njena kći već godinama trpi bullying od strane dječaka iz razreda, a da škola nije reagirala. Zato je odlučila objaviti njeno potresno pismo o samoubojstvu i samoozljeđivanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 17:14