ODUSTAO U ZADNJI ČAS

Jambo: Vagao je i odlučio da ne želi na izbore s HSS-om. Žao mi je, Kerum je moj prijatelj

 Admir Buljubašić/CROPIX

“Vagao je, vagao i na koncu odlučio da ne želi ići na izbore s HSS-om. Žao mi je, mogli smo mnogo toga učiniti zajedno, ali Kerum je moj prijatelj i poštujem njegovu ulogu. Nije to nikakav udarac za HSS. Ja se ne bojim za svoj mandat. Po svim sam anketama unutra, a puno sam napravio za Neretvu. Bit ću prvi na listi HSS-a u X. izbornoj jedinici, a za ostale nemam saznanja.”

Tim riječima gradonačelnik Metkovića Stipe Gabrić Jambo opisuje svoj razlaz sa Željkom Kerumom i njegovom Hrvatskom građanskom strankom (HGS). HSS i HGS, najavljivalo se, trebali su ući u predizbornu koaliciju, no Kerum se ipak predomislio.

Nema razlaza

Ohrabrili su ga pozitivni rezultati istraživanja koje je za njega napravila jedna agencija: ako je vjerovati rezultatima, gradonačelnik Splita Željko Kerum na sljedećim bi parlamentarnim izborima mogao osvojiti više mandata nego u suradnji s HSS-om .

Točnije, njegov HGS samostalno osvaja dva mandata u X. izbornoj jedinici i najmanje jedan u IX. jedinici. HGS navodno vrlo dobro stoji i u dijaspori, odnosno u XI. jedinici, gdje će se boriti za još jedan mandat.

Osvoji li Kerum četiri mandata, bit će to senzacionalan Kerumov uspjeh na parlamentarnim izborima. Sam Kerum ipak kaže da razlaza s Jambom nema.

S njim zapravo o koaliciji nikada nije ozbiljno razgovarao, a ističe da na izbore želi izaći samostalno.

- Izađem li s HSS-om, neću znati tko je zapravo za mene glasao. Želim točno utvrditi koja je zapravo snaga HGS-a, koliko nas ljudi prepoznaju i koliko nam vjeruju - kaže Kerum.

No HGS nema dovoljno ljudi, pa Kerum čak razmišlja da raspiše javni natječaj za ljude koji žele biti na njegovoj listi. Jedini je uvjet da budu pošteni i časni.

Piloti i taksisti

- Računam na sve glasove, pilota i taksista ako treba. U prvom redu na radnike i poduzetnike, a nadam se da ću dobiti tri mandata u IX. i X. jedinici - zaključuje Kerum.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 08:22