MISTERIOZNI PODUZETNIK

ČOVJEK KOJI TVRDI DA JE NAJBOGATIJI HRVAT ŽELI KUPITI HYPO BANKU 'Nudim 2,7 milijarde eura'

 Boris Kovačev/CROPIX

Hrvatski poduzetnik Ivan Žilić u nedjelju je objavio kako želi kupiti Hypo banku za 2,7 milijarde eura. Preuzeo bi cijelu banku i njezine podružnice, zajedno s njihovim dugovima.

- Smatram da je Hypo jedna zdrava banka, izjavio je Žilić u intervjuu za austrijski Österreich. Radi se, kaže, o njegovom ‘predosjećaju.’

NAMAGARČIO JE POLA HRVATSKE Pričom o milijardama zaveo je moćnike, a sada ih ismijava

- Preuzeo bih sve i otpisao dugove, kazao je.

Austrijsko ministarstvo financija, s druge strane, ističe kako je samo mreža poslovnica u jugoistočnoj Europi na prodaju, no Žilić se nada dogovoru s austrijskim federalnim ministrom financija Michaelom Spindeleggerom.

ON JE NAJBOGATIJI HRVAT IKAD 'Kako sam došao do 24 milijarde eura? Teško, htjeli su me i ubiti

- Hypo moramo odvojiti od BayernLB banke u cijelosti, jedino je tako možemo ponovno postaviti na zdrave noge, rekao je, pojašnjavajući svoje planove.

- Nudim 2,7 milijardi, ali sam fleskibilan - ako se ne pojavi još više dugova.

Na pitanje kako može zajamčiti da neće banku poslati u stečaj, Žilić odgovara: ‘Mogu vam samo dati svoju riječ.’

Iako ga je ministarstvo pozvalo na razgovor u Beč, Žilić bi radije sam odabrao lokaciju.

- Pregovore bi trebali voditi kod mene, u miru, u Luksemburgu, izjavio je.

Tvrdi da je najbogatiji Hrvat

Ivan Žilić je Hrvat, rođen u Varešu u Bosni i Hercegovini, posjeduje njemačko državljanstvno, a živi u Luksemburgu. Tvrdi kako zarađuje dvije milijarde eura godišnje, te da mu ukupno bogatstvo prelazi 24 milijarde eura. Sebe proziva i ‘trećim najbogatijim čovjekom u Europi.’

PRIČA STOLJEĆA U MAGAZINU SVIJET Ovaj čovjek tvrdi da je najbogatiji Hrvat ikad

No, kako je Jutarnji već pisao, brojni Hrvati dolazili su mu s prijedlozima za investiranje, projektima vrijednima milijune eura. Žilić bi oduševljeno pristao na njih, a potom bi povukao svoju odluku već sljedeći dan. Prestao bi se javljati na telefone, a za odustajanje ponudio bi bizarne ili nesuvisle razloge, pa su mnogi već povjerovali kako se radi o bleferu koji iz nepoznatog razloga ‘prodaje priču’ o basnoslovnom bogatstvu. Koja je prava istina, saznat ćemo kada i ako kupi austrijsku Hypo banku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 00:59