PROMETNA BLOKADA

CRO COP IZVAN SEBE ZBOG ERDOGANA 'To se tako ne radi! Ne možete maltretirati cijeli grad zbog dolaska jednog državnika!'

Zagreb, 260416.Zbog dolaska turskog predsjednika Erdogana u Zagrebu vladaju izvanredni prometni uvjeti zbog kojih se stvaraju guzve na prometnicama.Na fotografiji: guzve, Slavonska.Foto: Marko Todorov / CROPIX
 Marko Todorov / CROPIX / CROPIX

Turski predsjednik Erdogan boravi u Hrvatskoj, to već svi znaju. A i oni koji nisu znali, mogli su po silnim gužvama u Zagrebu zaključiti da se događa nešto izvanredno.

I dok je svima jasno da su mjere sigurnosti potrebne, neki misle da su ovako silne i sveobuhvatne mjere, zbog kojih je dobar dio Zagreba u jednom trenutku zaglavio u prometnoj blokadi, zapravo pretjerane.

Takvog je mišljenja i Cro Cop Mirko Filipović koji je svoje mišljenje iznio na Facebooku:

Volio bih znati šta je Erdogan mislio dok se vozio od aerodroma prema centru Zagreba dok je gledao potpuno praznu cestu po kojoj ga voze i policajce koji od sinoć stoje na trasi kojom prolazi a sve njemu u čast, i volio bi znati kome je uopće palo na pamet blokirati cijeli grad, napraviti kaos u gradu i potpuno nepotrebno maltretirati stanovnike Zagreba i to samo radi dolaska jednog stranog državnika. Potpuno nepotrebno i potpuno zastario način osiguranja i preskup uz sve to. Al nek vidi raja demonstraciju sile a i nek se malo Erdoganu digne perje.

Blokirati potpuno trasu prolaska, toliku policiju izvucć nepotrebno na cestu i maltretirati svoje sugrađane dragi 'experti' iz Mup-a se jednostavno ne radi.to kako bi pojedinci opravdali svoje nepotrebno postojanje i svoje plaće pa onda izmisšjaju ovakve stvari da se vidi da nesto rade druga je stvar. Po toj logici Berlin,Paris ,London ili Brisel bi non stop bili pod blokadama. I pitajte nekog našeg premijera ili predsjednika kada su tako nesto doživjeli? Možda i jesu u nekoj pripizdini ali u nekoj normalnoj zapadnoj zemlji sigurno ne..

Praksa je da kad naš predsjednik ili premijer dođu u stranu zemlju, na aerodromu ih dočeka vozilo našeg veleposlanstva i nekoliko motorista koji voze ispred njih i blokiraju promet po dolasku u raskršće dok se ne prođe i sve dalje teče normalno. A u boljoj varijanti ih uz motoriste prati i jedno ili dva vozila policije.

A mi? Blokiramo cijeli grad, na trasi prolaska postrojeni policajci, deseci vozila i motorista u pratnji, parkirane automobile na trasi pauci premjestaju!? U centar grada se ne može! Ne moš vjerovat. U goroj varijanti kad dolazi američki predsjednik još su snajperisti po cijeloj trasi, vare se šahtovi a ljudi ne smiju na vlastite balkone izaći ukoliko gledaju na cestu kojom oni prolaze. To što se ovaj vozi u limuzini kojoj ni protuoklopno oružje ne može ništa i to što uvijek idu 2 identične limuzine u koloni 30-ak auta i ne zna se u kojoj je predsjednik - nema veze.

Al ajd još za amere kužim, dolazi gazda svjetski i rajo kuš. Njihovo osiguranje određuje takav protokol.Nepotrebno naravno i oni to znaju al nek se zna ko dolazi. Ali Turski predsjednik? Nemam rijecč. I kad Kolinda nesto slično dozžvi u Istanbulu ruku u vatru dam. I sve ovo da bi se zaštitio strani državnik? Koje filmove gledaju likovi iz osiguranja? Postoje dronovi koji mogu exploziv nositi, dalekometni snajperi i x čuda i ne treba ljudima zagorčavati život i maltretirati ih nepotrebnim demonstracijama sile. I podrška nesretnim policajcima a posebno mom frendu Sreletu koji sinoć od ponocć nepotrebno dežuraju i cijelu noć stoje na trasi ceste!