GRAD ODBACIO ODGOVORNOST

ČUDNA PRESUDA Djevojčica se ozlijedila na neispravnoj ljuljački, a sada ona Gradu mora platiti gotovo 5.000 kuna!

Ljuljačka, ilustracija
 Profimedia, Alamy

Općinski je sud u Bjelovaru donio apsurdnu odluku prema kojoj djevojčica koja se na neispravnoj ljuljački na dječjem igralištu u Garešnici teško ozlijedila slomivši gležanj, na kraju mora gradu isplatiti oko pet tisuća kuna.

Sve se dogodilo u srpnju 2015., kada se maloljetnica igrala na dječjem igralištu. Kroz drveni pod neispravne ljuljačke joj je propala noga. Djevojčica se pritom teško ozlijedila, zbog čega je morala na dvije operacije i rehabilitaciju, a nakon svega je protiv Grada podigla tužbu, piše Bjelovar.live.

Naime, Grad je ponudio 10.000 kuna odštete, no majka djevojčice je tu ponudu odbila i tražila 50.000 kuna. Na sudu je Grad odbacivao svoju odgovornost. Tvrde da se djevojčica nije ozlijedila na ljuljački, već pri padu s nje, a ističu i da je do ozljede došlo zbog toga što nije bila pod roditeljskim nadzorom te jer je neadekvatno koristila sprave za igru, piše Bjelovar.live. U nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Bjelovaru stoji da je i djevojčica pristala koristiti neispravnu ljuljačku te joj je dosuđeno samo 4.394 kuna na ime troškova postupka. Grad je, s druge strane, dobio 8.924 kuna za troškove postupka, što zapravo znači da je tužiteljica Garešnici dužna 4.589 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 07:30