PREDSJEDNIK KLUBA HDZ-A

'DA JE POSTOJALA KRSTIČEVIĆEVA ODGOVORNOST, ON BI PODNIO OSTAVKU' Branko Bačić o propaloj kupovini aviona, komentirao i aferu fotomontaža

Branko Bačić
 Darko Tomas / CROPIX

Predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić za RTL Danas govorio je o interpelaciji oporbe i aferi fotomontaža. Kazao je da je na Klubu HDZ-a zaključeno kako je interpelacija znak slabosti SDP-a.

- Ako je posao nabavke zrakoplova doživio blamažu, kako to SDP govori, onda bi odgovor ozbiljne oporbe bio prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja Vladi i ministru. No, za to treba prikupiti potpis 31 zastupnika. Očito SDP nema snagu prikupljanja toga broja potpisa pa se opredijelio za jednu "light" varijantu, za interpelaciju za koju treba desetina zastupnika, odnosno 16 zastupnika. To je očito danas snaga SDP u Saboru, kazao je Bačić.

Što se tiče političke odgovornosti ministra Krstičevića za propali posao, Bačić kaže:

- Da je postojala odgovornost ministra Krstičevića u ovom postupku onda bi on bio i podnio prijedlog za razrješenje. Mi u HDZ-u i ja osobno mislimo da ne postoji razlog za pokretanje pitanja povjerenja i odgovornosti ministra Krstičevića, rekao je Bačić te dodao kako je analiza o propalom poslu važna jer će se nakon nje utvrditi kako nastaviti dalje s nabavom aviona.

Što se tiče tzv. afere fotomontaža, Bačić je kazao da je ministar Tolušić prijavljivao policiji određena oštećenja na njegovom vozilu i da je već duže vrijeme primao određene poruke koje on nije shvaćao niti ozbiljno.

- No, nije niti slutio da bi to moglo dovesti do ovakve jedne gnjusne podvale. Teško je suditi što bih napravio da sam bio u njegovoj poziciji. Ali, da je on znao da će to rezultirati ovakvim jednim falsificiranim dokumentom i fotografijom, vjerojatno bi to bio prijavio, kazao je Branko Bačić za RTL Danas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2024 05:22