SANJAJU 4 MANDATA

Dalibor Paus: ‘Ove rezultate ne smatramo porazom, a sigurno je jedino da IDS neće s HDZ-om‘

Priželjkivali tri mandata, a potporu neće dati HDZ-u

Dalibor Paus

 Goran Sebelic/Cropix/Cropix

U stožeru IDS-a zasad nisu htjeli previše komentirati prve izlazne ankete po kojima dobivaju samo dva saborska zastupnika, jedan manje nego na prethodnim parlamentarnim izborima. Od ta dva mandata, jedan bi trebao ići njihovom koalicijskom partneru Dariju Vaslić iz PGS-a koji je bio drugi na listi. Predsjednik IDS-a Dalibor Paus rekao je u prvim reakcijama da se zasad radi samo o izlaznim anketama te da treba sačekati konačni rezultat.

- Vidimo da je izlaznost veća nego je bila zadnji put i 2016. Zadovoljni smo što su ljudi izašli na izbore i glasali te dali svoje mišljenje. Mi smo što se tiče kampanje, odradili ju korektno i zaista smo si dali truda. Nailazili smo na pozitivne odjeke kod naših građana i vjerujem da će rezultat do kraja biti onakav kakav mislimo da treba biti, kazao je Paus koji je u predizbornoj kampanji priželjkivano tri mandata kao i na zadnjim parlamentarnim izborima. U suprotnom je govorio da će dati ostavku na mjesto predsjednika stranke. No, na upit novinara nakon izlaznih anketa nije to htio komentirati dodatno.

- Morat ćemo sačekati konačne rezultate za to. Ovo je izlazna anketa, a nakon konačnih rezultata ćemo iz analizirati rezultat i odgovoriti na to i povući poteze koje treba povući. Ove rezultate ne smatramo porazom. Vjerujem da ćemo dobiti tri mandata do kraja. Kada vidimo konačne rezultate, mislim da će situacija biti drugačija, kazao je. Objasnio je što se tiče mandata PGS-a, kazao je također da treba sačekati konačne rezultate. Što se tiče podrške HDZ-u dodao je kako se niti jedna lijeva Vlada dosad nije formirala bez IDS-a, te da niti jedna HDZ-ova Vlada nije bila u koaliciji s IDS-om te da će tako ostati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:52