NAPISAO PISMO

DAMIR JELIĆ PODNIO OSTAVKU NA MJESTO PREDSJEDNIKA ŽUPANIJSKE ORGANIZACIJE HDZ-a 'Molim Vas za oprost i iskreno Vam se zahvaljujem na suradnji'

Damir Jelić
 Robert Fajt / CROPIX

Karlovački župan Damir Jelić podnio je danas ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Karlovačke županije. Odluka je očekivana jer si je župan za nju pripremio teren u lokalnim medijima najavljujući da se neće kandidirati na narednim lokalnim stranačkim izborima.

Ipak nije želio čekati da mu "iscuri" mandat, već ga je sam naprasno prekinuo. Do izbora novog predsjednika, v.d. predsjednica bit će bivša ministrica Nada Murganić.

Znakovito, ona je na netom održanim nacionalnim stranački izborima javno i glasno podržala Andreja Plenkovića. Jelić nije nijednog kandidata, ali, poznato je da je on pripadnik desne HDZ-ove linije, one Mire Kovača i Milijana Brkića, koja je tada doživjela politički potop. Je li Jelić ovim potezom spriječio vlastiti, vjerojatno nećemo nikada doznati.

Ostaje član stranke, a, dakako, i župan Karlovačke županije.

Svoju odluku, koja izgleda poput oproštajnog pisma priopćio je popodne medijima.

- Nakon prijašnje ostavke na mjesto člana Nacionalnog predsjedništva, ova ostavka logičan je slijed moje najave nekandidiranja na unutarstranačkim izborima.

Ispričavam se svima u stranci, koaliciji, oporbi, medijskom sustavu, gospodarstvu, udrugama, djelatnicima općina, gradova i Županije i svim građankama i građanima Karlovačke županije, tijekom 16 godina rada, na nenamjernim uvredama.

Molim Vas za oprost i iskreno Vam se zahvaljujem na suradnji. U unutarstranačkim izborima neću ni na koji način sudjelovati, a ostat ću župan Karlovačke županije. U izazovnim i nikada doživljenim vremenima kao što su ova, želim Vam oslobađajući Uskrs - poručio je Jelić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 23:24