‘PONOSIMO SE NJIME‘

Davor Božinović i Ivan Bobetko zapalili svijeću na grobu generala Janka Bobetka

‘Zahvaljujući njemu i onima koje je predvodio u svojim bitkama tijekom 20. stoljeća, Hrvatska je danas slobodna‘, ustvrdio je Božinović
Davor Božinović
 Davor Božinović/facebook

Ministar unutarnjih poslova i načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović u nedjelju je s Ivanom Bobetkom zapalio svijeću na grobu prvog stožernog generala Hrvatske vojske Janka Bobetka, Ivanova oca.

"On je zajedno sa svojom braćom prije 79 godina bio jedan od sudionika osnivanja prve antifašističke postrojbe u ovom dijelu Europe. Te 1941. Janko Bobetko kao golobradi mladić stao je na stranu slobode, protiv agresije te zala nacionalsocijalizma i fašizma. A 1991. s pune 72 godine odazvao se pozivu predsjednika Tuđmana i stao na čelo mladim domoljubima, golobradim kao što je i on bio 1941., te od njih napravio prekaljene ratnike s kojima je uspio najprije zaustaviti velikosrpsku agresiju, a nakon toga i osloboditi Republiku Hrvatsku", napisao je Božinović na svom Facebook profilu nakon paljenja svijeća.

"Neizmjerno smo ponosni na generala Janka Bobetka i njegovu ulogu u oba rata. Zahvaljujući njemu i onima koje je predvodio u svojim bitkama tijekom 20. stoljeća Hrvatska je danas slobodna i suverena nad cijelim svojim teritorijem", nastavio je Božinović.

"S velikom mu zahvalnošću odajemo poštovanje, ponosni što je bio uvaženi član HDZ-a, a nakon okončanja briljantne vojne karijere i naš saborski zastupnik", zaključio je Božinović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:19