ŽESTOKA BORBA U 2013.

Desni blok u Sisku: Marijana Petir kandidat za sisačko-moslavačku županicu?

 Goran Mehkek/CROPIX

SISAK - Kako sada stvari stoje Marijana Petir vodit će u svibnju 2013. godine žestoku borbu za mjesto županice u Sisačko-moslavačkoj županiji s aktualnom županicom Marinom Lovrić Merzel.

To je postalo sasvim izvjesno nakon potpisivanja sporazuma o političkoj suradnji HSS-a i HSP-a dr. Ante Starčević, kojeg su u četvrtak u potpisali predsjednici županijskih organizacija HSS-a i HSP-AS, Marijana Petir i dr. Tomislav Dujmenović.

Upitana o tome hoće li biti kandidat za županicu, odnosno je su li već odredili nositelje lista, Marijana Petir rekla je kako se o imenima još nije razgovaralo, nego je cilj stvoriti što širu frontu domobljubnih stranaka demokršćanske orijentacije, kako bi se na lokalnim izborima osvojila vlast u Sisačko-moslavačkoj i drugim županijama na predstojećim lokalnim izborima, te na državnoj razini za tri godine.

Inače, kako neslužbeno doznajemo, bivša saborska zastupnica i nekadašnja dožupanica u Sisku, Marijana Petir, bit će kandidat velikog desnog bloka za mjesto županice, iako to u četvrtak u Sisku nije željela izrijekom potvrditi.

Potpisivanju sporazuma u Sisku prisustvovali su predsjednici ovih dviju stranaka na državnoj razini, Branko Hrg i Ruža Tomašić, koji su najavili da je ovo samo početak okupljanja demokršćanskih i desno orijentiranih stranaka, jer su poučeni iskustvom s posljednjih parlamentarnim izborima, svjesni da samo ujedinjeni mogu pobijediti vladajuću koaliciju na državnoj razini i osvojiti vlast u općinama, gradovima i županijama na predstojećim lokalnim izborima.

Ruža Tomašić je naglasila da očekuju da će u ovaj novi demokrašćansko-desni blok ući i HDZ s kojim su pregovori, bar što se tiče HSP-a dr. Ante Starčević, daleko odmakli. Branko Hrg naglasio je kako HSS još ne pregovara s HDZ-om, ali da na primjerima dobre suradnje tih dviju stranaka u mnoštvu gradova, županija i općina, treba tražiti okvire za neke buduće sporazume.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 20:55