ŠELEBAJEVA SUPRUGA NIJE MORALA SVJEDOČITI

Dijana Čuljak: ‘Softić se sam ponudio da osnuje novu tvrtku’

Dijana Čuljak odbila je zakonsku blagodat da ne mora svjedočiti u postupku protiv bivšeg supruga. Prema vlastitim riječima, 2004. je uputila supruga Šelebaja u posao s produkcijom te ga povezala sa Softićem.

Suradnja s HTV-om

- Njih dvojica su počela raditi na poslovima vanjske produkcije. Kako sam u to vrijeme bila na bolovanju, na čuvanju trudnoće, a zatim i na porodiljskom dopustu, a šest mjeseci nakon poroda sam se vratila na posao, nisam sudjelovala u poslovanju Core Medije, samo sam na razini savjeta ili sugestije komentirala proizvode Core Medije, nakon što bih ih odgledala na TV-u. Nisu mi poznati detalji osnivanja Core Medije, znam samo da je Šelebaj bio šef. U jednom trenutku Šelebaj je htio suradnju s HTV-om, no zbog činjenice da sam ja tamo radila, Core Media nije mogla poslovati s HTV-om, a Softić je rekao kako bi bilo dobro da onda on posluje.

Media Spot

Softić je osnovao tvrtku Media Spot, ali nije imao resurse za snimanje emisija pa je došlo do suradnje između Media Spota i Core Medije kao podizvođača.

Tijekom 2007. došlo je do pada sredstava za vanjsku produkciju pa je sredinom 2007. Šelebaj odlučio Core Mediju prodati Aljoši Roksandiću, odnosno Digitel grupaciji, nakon čega je Šelebaj jedno vrijeme bio zaposlen kao direktor u Digitelu. Nakon prodaje Softić je potraživao postotak od prodajne cijene, što mu je Šelebaj odbio isplatiti govoreći mu da ionako nije puno radio te da nije formalni direktor toga društva - ispričala je bivša HTV-ova urednica. Dodala je da joj nije poznato da bi Šelebaj fiktivno poslovao s trećim tvrtkama radi izvlačenja novca.

Tvrdi da nije uvijek znala što potpisuje

- Ja sigurno nisam svjesno potpisala ugovor za Core Mediju, ali dopuštam da sam potpisala raznu dokumentaciju koju mi je dao Šelebaj. Nisam sumnjala. U to vrijeme u Šelebaja sam imala bezgranično povjerenje. Nije mi poznato da bi za Patrimonium postojao kakav tajni ugovor niti da bi se ta tvrtka pojavila kao vlasnik Media Spota - rekla je Čuljak. No istražitelji su joj predočili Šelebajev iskaz da je ona dobro znala da je preko Patrimoniuma suvlasnica Media Spota.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 09:16