SLUŽBENI REZULTATI

DIP: Josipoviću 32,42 posto, Bandiću 14,83 posto glasova

DIP je pregledao glasove sa svih biračkih mjesta u inozemstvu te 6864 od 6865 biračkih mjesta u Hrvatskoj. Na izbore je izašlo 44 posto birača
Zagreb, 031209.Hypo centar.Slavonska avenija.Festival medija jugoistocne Europe pod nazivom Weekend Session.Na slici: Politicki panel " Tko je hrvatski Obama"-suceljavanje predsjednickih kandidata.Ivo Josipovic.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Nepotpuni službeni rezultati Državnog izbornog povjerenstva pokazali su kako je Ivo Josipović, kadnidat SDP-a, osvojio 32,42 posto glasova dok je njegov konkurent u drugom krugu, nezavisni kandidat Milan Bandić, dobio 14,83 posto glasova.

DIP je pregledao glasove sa svih biračkih mjesta u inozemstvu te 6864 od 6865 biračkih mjesta u Hrvatskoj. Jedino mjesto u kojem glasovi još nisu službeno prihvaćeni jest Kravarsko u kojem je došlo do pogreške prilikom utvrđivanja identiteta jednog birača.

HDZ-ov kandidat Andrija Hebrang 'osvojio' je treće mjesto s 12,04 posto glasova dok je Nadan Vidošević, za kojeg se vjerovalo kako će izboriti drugi krug, dobio povjerenje 11,33 posto građana.

Prvih pet predsjedničkih kandidata zatvara HNS-ova Vesna Pusić sa 7,25 posto glasova, što je bilo dovoljno da iz 'petorke' izgura nezavisnog kandidata Dragana Primorca koji je osvojio 5,93 posto.

IDS-ova Damir Kajin, svojom je kampanjom 'Svi za mnom', za sobom povukao svega 3,87 posto građana, a prestigao ga je i Miroslav Tuđman s 4,09 posto glasova.

Na izbore je izašlo 44 posto glasača, što se smatra slabim odazivom građana.

U DIP-u su napomenuli kako su glasački listići za drugi krug izbora već u tiskanju jer sutra moraju biti gotovi. U pripremi se nalaze i drugi izborni materijali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 18:40