AFERA CORE MEDIA

Direktori Nove TV: Nismo znali da je Svilan uzimao mito od Vladimira Šelebaja

Svilana se u optužnici, naime, tereti da je od direktora Core Medije Vladimira Šelebaja Selliera primio novac kako bi se otkupile emisije "1 na 1", "U sridu", "Istraga", i "Interijeri"
 Biljana Gaurina/CROPIX

Inozemni vlasnici i direktori Nove TV , koja je u vlasništvu medijske korporacije Central European Media Enteprises, ogradili su se tijekom ispitivanja u USKOK-u, neslužbeno doznajemo, od poslovanja Siniše Svilana, direktora programa Nove TV, protiv kojeg je podignuta optužnica zbog primanja 262.000 eura mita.

Tri godine podmićivanja

Istražiteljima su također ispričali kako nisu znali da njihov direktor programa Svilan emisije smišlja u suradnji s vlasnikom Core Medije Vladimirom Šelebajem Sellierom , jer ih je on njima prezentirao kao ponudu spomenute agencije. Ispričali su tako da je Svilan kad bi na kolegiju čuo kakav sadržaj se traži, Šelebaju dojavio što da im ponudi. Svilana se u optužnici, naime, tereti da je od direktora Core Medije Vladimira Šelebaja Selliera primio novac kako bi se otkupile emisije “1 na 1”, “U sridu”, “Istraga”, i “Interijeri” od produkcijske kuće u vlasništvu bračnog para Šelebaj-Čuljak.

Sumnjiči ga se da je tijekom tri godine primao isplate, i to na ruke te da je za prikazivanje svake emisije dobijao po tisuću eura . Novac su mu isplaćivali Šelebaj Sellier, a i njegov partner Edvin Softić, koji je zapravo i otvorio aferu ‘Core Medija’. Svilan se danas nije javljao na mobitel.

Softić otkrio slučaj

No, razgovarali smo danas s jednim od sudionika afere, koji je želio ostati anoniman, a prokomentirao je kako ne može vjerovati da je u cijeloj priči kao najveći negativac sada isplivao Siniša Svilan.

- A drugi sudionici ulažu dalje u nove projekte, slobodno šeću, troše novac koji nije njihov i za ništa ih se ne tereti - kazao je naš izvor.

Nadalje komentira kako je iznanađen time da se Svilana izvlači kao glavnog negativca i to za primanje mita.

- Sad se ide na njega, a to je zapravo odnos između njega i njegove televizije, pa nije on radio na javnoj televiziji pa da uzima mito te da je time oštećen državni proračun - smatra jedan od sudionika afere ‘Core Media’.

Podsjetimo da je aferu još prije nekoliko godina otvorio estradni menadžer Edvin Softić kad se posvađao s bračnim parom Šelebaj-Čuljak nakon što su ga izbacili iz posla te mu željeli oduzeti stan za koji je Softić tvrdio da je njegov. Prijavio je tada Čuljak i Šelebaja tvrdeći da je ona suvlasnica agencije, koja je poslovala s konkurentskom televizijom dok je radila na javnoj televiziji. Softić je optužbe na račun Čuljak potkrijepio i ugovorom za koji je bivša televizijska voditeljica tvrdila da je krivotvoren. Kasnije je ipak utvrđeno da nije te je Čuljak podnijela ostavku na HRT-u.

Platni spisak

Istodobno se počeo raspadati i njezin brak s Vladimirom Šelebajem Sellierom, koji se vodio kao direktor tvrtke, a uhićen je u listopadu prošle godine pod sumnjom da su Core mediji izdavali fiktivne fakture. S njim su uhićeni i Vlado Bučan, Tonček Mandić, Igor Šumaković te bračni par Cikač Mario i Kristina. Istražitelji su u sklopu istrage počeli ispitivati i ostale televizijske osobe, pa je u istrazi otkrivena i Svilanova uloga.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 12:17