ŽELI BITI ZDRAVA

Dirljiva priča: Pomozimo malenoj Stephanie koja boluje od teške bolesti mozga da ode na operaciju!

 Facebook

Malena Stephanie ima samo pet godina, a jedino što želi jest - živjeti. Djevojčica je rođena s rijetkom bolešću mozga - Arnold-Chiarijevom malformacijom, koja joj je dijagnosticirana početkom ove godine. Ta teška bolest može dovesti do urastanja kosti u mozak i doživotne paralize. Stephanie to ne razumije, ali zna da je neopisivo boli.

- Kad je najjače boli ona će se nasmijati. Nakon što se probudila poslije operacije - ona se nasmijala, govori majka Anita Milda, a prenosi RTL.

Operacija u Zagrebu nije pomogla, bolest i dalje napreduje, pa Stephani sve teže govori i hoda. U Hrvatskoj više ne znaju kako bi joj pomogli, pa su se majka Anita i otac Ivica u očaju obratili američkom specijalisti u Chicagu.

Kako operacija, zakazana za 27. rujna, košta 250.000 američkih dolara, njezini sugrađani udružili su snage.

Tako se danas s početkom u 20 sati u Krešinom domu igra prijateljska utakmica košarkaša Zadra i tuzlanske Slobode, a sav prihod od ulaznica koje umjesto 10 stoje 20 kuna, ići će za toškove operacije i liječenja petogodišnje Stephanie.

S početkom u 21 sat "Varoška fešta" mijenja naziv u "Petak za Stephanie" u sklopu kojeg organizatori sredstva od prodaje određenih artikala i gastro ponude doniraju obitelji Milda.

Time humanitarna akcija za Stephanie ne završava, dapače. U subotu 15. rujna košarkaškom igralištu ŠRC-a Ravnice održat će se "akcija dite zadarsko", a sva sredsta prikupljena od kotizacija, prodaje jela i pića te donacija također će uplaćena na račun obitelji Milda za liječenje malene Stephanie. Od 16. do 23. rujna na igralištu Mornarica održavat će se pak malonogometni turnir.

Vrhunac cijele akcije za Stephanie je dobrotvorni koncert „Samo želim biti zdrava!" koji će se održati u srijedu, 19. rujna s početkom u 20 sati u dvorani na Višnjiku. Na koncertu će nastupiti klapa Intrade, klapa Kambi, Ivana Kovač, Hari Rončević, Mladen Grdović i mnogi drugi.

Ulaznice za ovaj dobrotvorni koncert mogu se kupiti po cijeni od 30 kuna u zadarskoj trgovini Aquarius recordsa, Narodnom trgu ili pred sam koncert ispred dvorane na Višnjiku.

U četvrtak 20. rujna u Arsenalu će za Stephanie nastupiti Postolar Tripper, Durty Harry i Sexymotherfuckersi, javlja eZadar.

Novaca bi trebalo skupiti manje da je Stephanina bolest na listi HZZO, ali nije, pa im država neće platiti niti kune za spas djevojčice.

Ako želite pomoći Stephanie, niže je naveden broj žiro računa:

STEPHANIE MILDA

ERSTE & STEIERMAERKISCHE BANK

ŽIRO RAČUN BANKE 2402006-1031262160

CROATIA

S.W.I.F.T CODE ESBCHR22

BROJ RAČUNA 3102360581

IBAN HR8924020063102360581

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:57