GOSTOVANJE NA HTV-U

Don Ivan Grubišić: 'Sabor je pretvoren u mašinu za izglasavanje zakona. Radni dan je uspavanka'

'Gradonačelnik Splita? Ako ispitivanja pokažu da me narod želi, neću odustati'
split,020905don ivan grubisicsnimio:jakov prkic-ned-
 Cropix

ZAGREB - Želim pokazati da političar može živjeti za drugoga, a ne za saborsku plaću. Mislio sam da ću u Saboru više postići, no radni dan izgleda kao uspavanka: slušam stare fraze, zakone koji ništa ne popravljaju... Sabor ne prati zbivanja u društvu: postao je mašina za izglasavanje zakona, rekao je saborski zastupnik don Ivan Grubišić gostujući u emisiji Nedjeljom u dva, javlja HRT.

- Moram se paziti da ne izgubim duhovnu snagu s obzirom na ono što se od mene očekuje. Kao svećenik sam studirao sociologiju i filozofiju. U društvenoj stvarnosti sam prisutan jer je i to dio svećeničkog rada. Stoga me iznenadilo da će moj prelazak u politiku biti tako dramatičan. No smatram da je moj izbor dobar, ali križ težak, rekao je u uvodu emisije don Grubišić.

- Odluku hoću li se kandidirati za gradonačelnika Splita nisam donio. Nikome nisam rekao niti da hoću, niti da neću. To zavisi o okolnosti, još je sedam mjeseci do izbora.

- Ako ispitivanja pokažu da me narod želi, neću odustati, jer narod to želi, a ne što ja to želim - kazao je don Ivan Grubišić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 08:33