ODLUKA IZ VATIKANA

Dosadašnji apostolski nuncij u Hrvatskoj monsignor Alessandro D'Errico odlazi na Maltu

 Gordan Mehkek/HANZA MEDIA / Gordan Mehkek/HANZA MEDIA

Poglavar Katoličke crkve papa Franjo imenovao je Njegovu ekscelenciju monsignora Alessandra D'Errica, dosadašnjeg apostolskog nuncija u Hrvatskoj, apostolskim nuncijem u Republici Malti, izvijestili su iz Apostolske nuncijature u Hrvatskoj.

Msgr. D'Errico rođen je 18. studenoga 1950. u Frattamaggioreu (Napoli). Za svećenika je zaređen 14. ožujka 1974. godine.

Inkardiniran je u biskupiju Aversa, a postigao je i doktorat iz filozofije. U diplomatsku službu Svete Stolice ušao je 5. ožujka 1977. godine, a diplomatsku službu je obavljao u apostolskim nuncijaturama u: Tajlandu, Brazilu, Grčkoj, u Prefekturi Papinskog doma (Prefettura della Casa Pontificia), zatim u apostolskim nuncijaturama u Italiji i Poljskoj. Apostolskim nuncijem u Pakistanu imenovan je 14. studenoga 1998, dok je za apostolskog nuncija u Bosni i Hercegovini imenovan 21. studenoga 2005. godine. Prije Hrvatske bio je apostolski nuncij u Crnoj Gori, a imenovan je 17. veljače 2010. godine.

Osim materinskog talijanskog jezika, govori francuski, španjolski i engleski. Benedikt XVI. imenovao ga je apostolskim nuncijem u Hrvatskoj 21. svibnja 2012., a vjerodajnice je predao 17. srpnja 2012. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:24