BURNA RASPRAVA

'DOSTA MI JE! IDEM DOMA OVO GLEDAT' NA TELEVIZIJI' Kerum podivljao na Skupštini

Dogradonačelnik Jure Šundov stao je u obranu Keruma rekavši kako u tom gradu nitko ništa nije namještao
 Ante Čizmić / CROPIX

SPLIT - Splitski gradonačelnik Željko Kerum demonstrativno je napustio današnju sjednicu Gradskog vijeća pošto su vijećnici HDZ-a Mirko Ramljak i Tomislav Prljević u raspravi izrazili dvojbu u vezi s regularnosti izbora tvrtaka koje će održavati javnu gradsku rasvjetu.

Kerum je odbio takve primjedbe i vijećnicima HDZ poručio "neka ih je sram" što pričaju da on pogoduje tvrtkama za posao.

"Nikad nisam nikomu namještao posao ni sudjelovao u nečasnim radnjama ni natječajima, niti sam u ove četiri godine mandata s nekim razgovarao o cijenama i javnoj nabavi", rekao je Kerum.

KERUM PRAVOMOĆNO OSUĐEN ZA AFERU VRTIĆI Mora platiti kaznu od 10 tisuća kuna

Uzvratili su mu vijećnici HDZ-a Ramljak i Prljević ističući kako ga nisu nijednom riječju optužili za pogodovanje, nego su samo govorili o nelogičnostima za dobivanje posla za održavanje javne gradske rasprave te ih zanima po kojim se to kriterijima dodjeljuju takvi poslovi.

Replicirao je Kerum riječima kako "ne želi sudjelovati u situacijama u kojima ga se bezrazložno optužuje".

- Sram vas bilo! Zadnji put je Grad mogao uprihodovat od prodaje imovine značajne novce, pa je netko rekao da je to prejeftino, da je to pogodovanje i nije se ništa dogodilo. Niti sam ikada sudjelovao na natječajima niti sam u ove četiri godine s nekim razgovarao o cijenama i javnoj nabavi jer me to ne zanima, rekao je Kerum.

- Moji vijećnici ovdje neće glasovat, pa vi budite bez rasvjete, onda pričajte priče šta ste radili i kome ste namištali. Ja nikad nisam nikome pogodovao. Čekajte vi nove izbore, pobijedite, radite novi natječaj, radite šta hoćete. Dosta mi je da me više prozivaju za pogodovanje. Predsjednice, maknite ove točke s dnevnog reda za iduću sjednicu. Ja idem ovo gledat na televiziji, rekao je Kerum i napustio Vijećnicu, prenosi dalmacijanews.com.

Predsjednica Gradskog vijeća Nevenka Bečić zamjerila je vijećnicima HDZ-a da su priredili "igrokaz za građane jer su izbori na pragu, a to je neprimjereno".

Dogradonačelnik Jure Šundov stao je u obranu Keruma rekavši kako u tom gradu "nitko ništa nije namještao, a Kerum je dao svojih deset milijuna kuna kroz dječje vrtiće".

'Triba vratit novac, nije pošteno...'

Prije Kerumova odlaska jednoglasno je donesena odluka po kojoj se smanjuju komunalne naknade radi olakšavanja legalizacije bespravno izgrađenih objekata.

Po toj odluci, kako je objašnjeno, u dijelovima grada gdje su poslovni ili proizvodni pogoni smanjit će se komunalna naknada po metru prostornome sa 65 na 45 kuna i s 53 na 33 kune.

Komentirajući tu odluku, Kerum je u izjavi novinarima istaknuo da je ona donesena jednoglasno (nazočno 18 od 25 vijećnika) jer "nitko nije lud" prije izbora glasovati protiv takve odluke.

Luka Roguljić (HDSSD) pitao je hoće li Grad vratiti razliku onim ljudima koji su već platili komunalnu naknadu po skupljoj cijeni.

- Ne može se građanima vratiti novac jer je to uplaćeno po važećem zakonu - objasnila je Nevenka Bečić.

- Kako se ne može - pitao je Kerum.

- Ne može, takav je zakon - odgovorila mu je Nevenka, ali se gradonačelnik nije time zadovoljio.

- Triba naći rješenje i mogućnost da se ljudima koji su platili po skupljoj cijeni vrati novac. Treba vratit novac, nije pošteno - rekao je Kerum, a Nevenka je zadužila stručne službe da nađu način i da ispitaju na koji bi se način mogao vratiti novac, prenosi dalmacijanews.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 17:15