IZGUBILA SE U ŠUMI

'DRAGI BERAČI GLJIVA, JASNO NAM JE DA JE OVO VAŠE VRIJEME, ALI...' HGSS-ovci se oglasili sa savjetima nakon što su spasili dezorijentiranu beračicu

 HGSS

S obzirom da je sezona sakupljanja gljiva, a zbog toga i pojačano kretanje po nepristupačnim i šumskim područjima na samom vrhuncu, u nedjelju se još jednom pokazalo kako je neadekvatna oprema u kombinaciji sa šumskim područjem i mrakom zamalo bila kobna za stariju ženu s područja Zlatara, javlja HGSS na svojoj internetskoj stranici.

Naime, HGSS Stanica Krapina je putem centra 112 u nedjelju u 19:48 zaprimila poziv o ženskoj osobi koja je osobnim vozilom otišla prema šumskom predjelu između Lobora i Starog Golubovca te dalje u šumu nastavila pješice u potrazi za gljivama i namjeravajući obići svoju šumsku parcelu koja se nalazi na predjelu zvanom Siterice.

Kako se osoba nije javljala rodbini, oni su je kontaktirali putem mobitela koji je imala kod sebe. No, unesrećena nije znala na kojem je točno području. Po dolasku na lokaciju u 20:50, devetero članova HGSS Stanice Krapina počelo je potragu prema dostupnim informacijama. U 22:50 unesrećena je pronađena, dobrog fizičkog stanja, ali pothlađena i dezorijentirana. Nakon zbrinjavanja, transportirana je do vozila HGSS-a, a zatim do vozila HMP, gdje je predana na daljnju medicinsku obradu.

U potrazi su, osim članova HGSS-a, sudjelovali članovi interventne i temeljne policije kao i rodbina nestale.

HGSS je nakon nekoliko sličnih intervencija na svom Facebooku odlučio upozoriti sve berače gljiva da budu na oprezu.

'Dragi berači gljiva!

Jasno nam je da je ovo 'vaše' vrijeme. Jasno nam je i da Vas mi tražimo kad stvari krenu nizbrdo pa smo tijekom proteklog tjedna imali već dvije potrage za sakupljačima. Obadvije su sretno završile.

No da ne bi bilo i onih nesretnijih naozbiljnije Vas molimo da kada idete u sakupljanje gljiva vodite računa da: sunce zalazi ranije, napunite bateriju na mobitelu, obavijestite bližnje o mjestu kretanja, adekvatno se obucite sukladno vremenskim (ne)prilikama, završite s branjem prije spuštanja mraka.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:15