OPSADA U NOVIGRADU

DRAMA NA DELOŽACIJI Vlasnica se pokušala baciti sa zgrade, građanima pozlilo, Sinčić pregovara!

 Živi zid / Facebook

NOVIGRAD - Brojni građani Novigrada i pripadnici Živog zida okupili su se danas u azilu za pse u posjedu Vide Pfeuffer u Stradi Kontesi, gdje je zakazana deložacija azila. Na teren su izašli i pripadnici specijalne policije, koji su zaustavili Vidu Pfeuffer u pokušaju da si oduzme život, javlja iPress.

Pfeuffer se popela na krov katnice u namjeri da se baci s njega, no pripadnici Specijalne policije uspjeli su je spriječiti u tom naumu.

Intervenirale su i dvije ekipe Hitne pomoći, nakon što je pozlilo gospođi Pfeuffer, kao i nekolicini okupljenih građana.

Zgrada azila nalazi se već četiri godine u vlasništvu Zagrebačke banke, koja je deložaciju pokušala i prošle godine, no tada je odustala od provedbe.

U priopćenju za javnost, banka objašnjava kako je slučaj nastao zbog kredita koji se prestao vraćati prije 22 godine, te kako je banka u više navrata pokušala postići dogovor s gospođom Pfeuffer.

- Banka je, kao vlasnik nekretnine, zaprimila više komunalnih i inspekcijskih rješenja zbog zapuštenosti nekretnine te neadekvatnog smještaja čak 68 pasa, stoji u priopćenju.

Predstavnici banke tvrde kako će organizirati i snositi troškove privremenog smještaja pasa i mačaka u registriranim prihvatilištama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 14:55