ŽRTVE PREVARE

DRAMA VLASNIKA STANA Kupili nekretninu, bivša vlasnica ih deložirala, a policija pritvorila!

'Policajce na intervenciji nije zanimala vlasnička dokumentacija. Utrpali su nas u maricu'

Ja ću se objesiti! Pa zar ću spavati pod mostom? Budem se iselila brzo, samo nemojte reći ocu da sam prodala stan. Sutra ću. Riješit ću kredit pa ćete mi vratiti vlasništvo - dio je uvjeravanja koje ZET-ova kontrolorka Lidija Selimović ponavlja šest godina Gordani i Draženu Blažunu, novim vlasnicima njezina stana. No, 14. siječnja odlučila se na drukčiji korak.

Optužni prijedlog

U stan u Ulici Marijane Radev u Zagrebu pozvana je policija. Blažuni su kao kriminalci odvedeni u postaju na obavijesni razgovor. Gordana je umirovljena krim-inspektorica, stopostotni invalid i jedina ranjena pripadnica MUP-a u ratu. Nakon šest sati u policiji izašla je s optužnim prijedlogom - da su ona i suprug počinili kazneno djelo narušavanja nepovredivosti doma. Dok su oni bili na policiji, bivši vlasnici Lidija i njezin otac Adolf promijenili su bravu na stanu. Sada žive kod Draženove majke.

Bivša vlasnica ih je, kažu Blažuni, obmanula suzama nakon prodaje stana 2007. godine. Od tada im, “ZET-ova kontrolorka” odlučno zadaje glavobolje i dalje polažući pravo na stan. A Blažunima samo sjedaju ovrhe i blokiraju im se računi. Zgroženi su još više činjenicom da policija “štiti posjed od vlasnika stana!”

- Lidiji smo ukazali povjerenje i posudili joj novac u više navrata. Postala je obiteljska prijateljica. Na kraju je sama sebe pokopala gomilajući si dugove na sve strane. Preuzela sam otkup tog stana i njoj isplatila razliku u gotovini. Postala sam vlasnica i nakon što sam se uselila s mužem, Lidiji više nije bilo ni na kraj pameti otići iz stana u kojem živi s ocem Adolfom - rekla je bivša krim-inspektorica Gordana.

Zaštitar čuvao stan

Policajce na intervenciji, kaže, nije zanimala vlasnička dokumentacija, već su postupali po dojavi bivših vlasnika.

- Utrpali su nas u maricu. Pozlilo mi je jer sam šećeraš sa slabim srcem. Otjerali su i zaštitare ispred stana koje sam ja angažirala da budu tamo jer se sa Selimovićima više nije moglo - izjavila je Gordana. Unatoč nizu pokušaja, do Lidije nismo uspjeli doći.

Imovinski spor neka riješe sudski

Iz PU zagrebačke poručuju da su postupili prema zakonu te da su Blažune uputili da “problematiku rješavaju u imovinsko-pravnom sporu, jer da nemaju ovlasti bilo koga iseljavati iz stana, nego jedino pružaju asistenciju pri iseljenju, i to samo na zahtjev suda, kada donese rješenje o deložaciji”. Međutim, za Blažune, očito, ne vrijede ista pravila jer je policija omogućila bivšem vlasniku stana da promijeni bravu dok su oni bili u postaji.

Otac prijetio pištoljem TV producentu

- Priča se da je na ruletu izgubila velik novac pa posuđuje okolo. Prokockala je i očev stan i sad novim vlasnicima zadaje nevolje. I otac joj je posudio od nekog čovjeka koji mu je jedan dan došao kući po novac. Adolf je tada prijetio pištoljem - ispričao je susjed Selimovićevih. Uvidom u presudu, Selimović je prijetio smrću TV producentu Robertu Flojharu kojem je ostao dužan. “Ubit ću te ko pasa”, rekao mu je Adolf 16. srpnja 2009.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 19:56