OTVORIO DUŠU

Dramatična ispovijest Vladimira Šelebaja: Na vrhu piramide su Dijana Čuljak, Hloverka i Svilan!

Afera Core Media počela je uhićenjem Vladimira Šelebaja, bivšeg supruga donedavne HTV-ove zvijezde Dijane Čuljak, te petero suosumnjičenih za zloporabe i izvlačenje novca iz državnog proračuna preko te tvrtke
 Neja Markičević / CROPIX

Afera Core Media počela je uhićenjem Vladimira Šelebaja, bivšeg supruga donedavne HTV-ove zvijezde Dijane Čuljak, te petero suosumnjičenih za zloporabe i izvlačenje novca iz državnog proračuna preko te tvrtke. Radilo se o nepunih 10 milijuna kuna, ali je visina štete u međuvremenu zbog proširenja istrage porasla.

Fiktivni ugovori

Šelebaj je osumnjičen da je uz pomoć suosumnjičenika na temelju fiktivnih ugovora izvukao i u džep strpao milijune kuna preko poduzeća Core Media i Media spot te da je, također uz fiktivne fakture, uprihodio još 3,3 milijuna kuna na račun PDV-a.

Dosad je u svojstvu svjedoka ispitan niz poznatih televizijskih imena. No, sve je izvjesnije da neka od zvučnih imena s HTV-a i Nove TV možda neće biti samo svjedoci u ovoj aferi.

Jer, u međuvremenu su pojedini osumnjičenici, prvenstveno Šelebaj i Mario Cikač, otvorili dušu istražiteljima. Dok su na početku u svojim obranama negirali optužbe, u međuvremenu su odustali od tih tvrdnji. Barem dijelom. Kako neslužbeno doznajemo, ne radi se o potpunim priznanjima. No, obojica su navodno priznala da su radila mimo zakona.

Šelebaj je naveo da su stvarni voditelji Core Medije bili suvlasnica te tvrtke Dijana Čuljak i Hloverka Novak Srzić s kojima su u vrhu piramide bili njihovi prijatelji Siniša Svilan i Edvin Softić.

Novac na ruke

- Ja sam bio izvršitelj i potpisnik, a oni su sve određivali i odrađivali - rekao je Šelebaj istražiteljima. Pritom im je navodno ispričao sve o poslovanju Core Medije, počevši od njezina osnivanja. Također je ustvrdio da je osnivanje Core Medije 2004. godine bilo ideja Dijane Čuljak koja je zajedno sa svojim prijateljima Softićem i Hloverkom Novak Sržić, a uz sudjelovanje programskog direktora Nove TV, osmislila način rada tvrtke.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 17:53