'NISTE SHVATILI METAFORU'

DRAMATIČNI PREOKRET Fred Matić: Samo sam se šalio, ne napuštam Hrvatsku, ali pada mi mrak na oči kad vidim...

 Goran Mehkek / Hanza Media

Bivši ministar branitelja Predrag Fred Matić jučer je najavio da napušta Hrvatsku, no danas je došlo do preokreta. Kaže kako je riječ tek o dramatičnom apelu i svjesnom pretjerivanju, jer je, kako je rekao Novom listu, htio skrenuti pažnju da je desničarenje već prešlo svaku mjeru.

– Ja planiram odlazak iz ove zemlje. Svatko tko ima malo soli u glavi zna da tu nema prostora za život. Nama su i dalje glavne teme partizani, ustaše, nekakve ploče, dok ostatak svijeta odlazi daleko od nas. Gdje mi živimo? Pa u Saboru sjede ljudi koji ne bi sjedili u poljoprivrednoj zadruzi, da ne podcjenjujem zadruge.

Prodajem stan. Neka ga desničari otkupe. Idem negdje gdje se cijeni rad i poštenje. Otići ću i volio bih zemlju u koju idem. Moj ideal su skandinavske zemlje - poručio je jučer dramatično Matić.

Danas, pak, druga priča.

Hrvatsku ne napušta, ali kaže da mu mrak pada na oči kad vidi 'političare' na desnici koje je Tomislav Karamarko stvorio, poput Steve Culeja ili Zlatka Hasanbegovića.

– Zvali su me čak i neki kolege da ne idem, da ostanem. Nisu shvatili metaforu. Ali moja izjava bila je samo glas vapijućeg u pustinji. Pa ne može država više funkcionirati na ovakav način, da izmišljeni desničari donose odluke - kazao je Novom listu Predrag Matić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:11