SABOR - SJEDNICA

Drmić u dva tjedna dvaput bez imuniteta

ZAGREB - Na zahtjev Državnog odvjetništva saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo danas je ponovno zasjedalo zbog slučaja HDSSB-ova zastupnika Ivana Drmića . Naime, DORH je uputio nadopunu zahtjeva za skidanje imuniteta Drmiću radi pokretanja kaznenog postupka zbog sumnje da je, osim udruživanja za počinjenje kaznenog djela i za lažno prijavljivanje, počinio i treće kazneno djelo: poticanje na protuzakonito posredovanje. Kada je DORH prije dva tjedna uputio prvi zahtjev, to kazneno djelo nije bilo navedeno.

Slučaj Glavaš

Riječ je, podsjećamo, o slučaju u kojemu tužiteljstvo tereti Drmića za pokušaj utjecaja na pravomoćnu presudu Vrhovnog suda protiv Branimira Glavaša za ratni zločin.

- Je li netko u ovoj državi u stanju odraditi posao od početka do kraja? Zar ćemo se mi svaki petak sastajati zbog iste stvari - zapitao je SDP-ov zastupnik Ivan Hanžek. I njegov stranački kolega Arsen Bauk negodovao je zbog postupaka DORH-a.

- Ako mene pitate, oni su to zaboravili zatražiti prvi put - rekao je Bauk.

I predsjednik povjerenstva, Damir Sesvečan, potvrdio je da je u obrazloženju zahtjeva za skidanje imuniteta Drmiću prije dva tjedna bilo i to treće kazneno djelo, ali DORH tada s tim u vezi nije zatražio skidanje imuniteta. HDZ-ov zastupnik ipak nije htio spekulirati je li riječ o propustu DORH-a, odnosno USKOK-a.

Nadopuna zahtjeva

- Možda se u međuvremenu pojavilo nešto novo, pa je zato DORH poslao nadopunu zahtjeva - pokušao je Sesvečan obraniti DORH. Mandatno-imunitetno povjerenstvo i jučer je, kao i prije dva tjedna, na kraju jednoglasno odlučilo predložiti Saboru da se Drmiću skine imunitet i radi pokretanja kaznenog postupka zbog sumnje u poticanje na protuzakonito posredovanje. Sabor bi o tom prijedlogu trebao glasovati danas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 06:43