INCIDENT

DUBROVČANIN S RIJETKIM SINDROMOM TVRDI DA GA JE U POŠTI IZVRIJEĐALA ZAPOSLENICA NA ŠALTERU: Obratila mi se s 'gospođo' i to joj nije prvi put!

 Milan Sabić / CROPIX

Redakciju Dubrovačkog dnevnika nazvao je sugrađanin V.S. očajan zbog situacije koju je, kako tvrdi, u srijedu doživio u poslovnici Hrvatske pošte.

Tvrdi da mu se zaposlenica na šalteru obratila s ‘gospođo’, i to ne prvi put, a kad ju je upozorio da je pogriješila spol obrativši mu se tako, umjesto da se ispriča ona je navodno nastavila s ponižavanjima i vrijeđanjima.

- Jako sam tužan. Upravo me zaposlenica u pošti oslovila s ‘gospođo’ i to joj nije prvi put. Kad sam je pitao zašto misli da sam žensko, nije joj bilo nimalo neugodno, nego me pitala: ‘A što ste onda? Jeste li muško ili žensko’, priča Dubrovčanin koji ima Klinefelterov sindrom, odnosno višak x kromosoma koji se pojavljuje u oko 1/ 800 živorođene muške djece. Radi se najčešće o izrazito visokim dječacima s dugim rukama i nogama, često imaju male testise, a u oko 30% njih se razvija ginekomastija.

Zaposlenica je nastavila rekavši mu: 'Morat ćete uraditi nešto po tom pitanju', na što ju je Dubrovčanin šokiran pitao savjetuje li mu ona to operaciju.

Sve je to, tvrdi on, slušalo još desetak mušterija pošte koji su čekali red i pritom se grohotom smijali, piše Dubrovački dnevnik.

- Ne znam što da vam kažem, ali se meni parate kao gospođa, zaključila je djelatnica ovaj diskriminatorni i provokativan ispad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:14