PRIVLAČENJE KADROVA

Đuro Đaković se predstavio učenicima i studentima: ‘Pogledajte ovo vozilo, nismo više staromodna tvrtka‘

Puno je otvorenih poziva za mlade i ambiciozne ljude na različitim pozicijama u grupi koja zapošljava 1100 radnika
 Vlado Kos/Cropix

Vožnja u kamionu u kojem se voze natjecatelji na Rallyju Dakar, upoznavanje sa svim karakteristikama, opremom i mogućnostima oklopnog borbenog vozila Patria AMV 8x8, vojnih kamiona proizvedenih u češkoj tvornici Tatra, simulacija vožnje takvih vozila, airsoft gađanje...

image
Đuro Đaković
image
Đuro Đaković
image
Đuro Đaković
image
Đuro Đaković

Sve su to mogli isprobati i vidjeti učenici Tehničke škole u Slavonskom Brodu i studenti tamošnjeg Strojarskog fakulteta na prvom Student Dayju u organizaciji Đuro Đaković grupe, koja je time odlučila krenuti u snažniju prezentaciju svojih potencijala s ciljem privlačenja mladih i obrazovanih kadrova.

image
Vlado Kos/Cropix
image
Đuro Đaković
image
Đuro Đaković

- Cilj nam je mijenjati percepciju koja o Đuri Đakoviću vlada u Slavonskom Brodu. Svjesni smo da je ova tvrtka do dolaska novih vlasnika iz Češke imala status staromodne kompanije i zato smo u samoj tvrtki pokrenuli niz novih projekata i programa, kako bismo među samim radnicima promijenili percepciju o tvrtki, pa smo tako, između ostalog, uveli motivacijski program nagrađivanja za izvrsnost, uz kontinuirano ulaganje u učenje i razvoj - kazala je Helena Buljan, direktorica ljudskih potencijala dodavši kako imaju puno otvorenih poziva za mlade i ambiciozne ljude na različitim pozicijama u grupi koja zapošljava 1100 radnika, koja je nakon što ih je kupio češki holding CE Industries povećala svoje proizvodne kapacitete, rast i razvoj.

image

Helena Buljan, direktorica ljudskih potencijala

Vlado Kos/Cropix

No, tu, vele, ne kane stati. Veliki su i planovi, pa tako Đuro Đaković Specijalna vozila, koji proizvodi vagone, vojna vozila i opremu, primjerice, s ovogodišnjih 860 vagona već u sljedećih godinu-dvije želi doći na 2000 proizvedenih vagona godišnje.

O tome su nešto rekli članovi uprave Goran Matanić i Pavel Maroušek.

Ipak, najzanimljiviji dio dana bila je prezentacija mogućnosti vojnih i drugih vozila iz Đure Đakovića, Tatre i Excalibur Army, koji su sada dio jedne velike europske korporacijske obitelji.

image
Đuro Đaković
image
Đuro Đaković
image
Đuro Đaković

Tatra je, kako je rekao Matanić, simbol za off-road mobilnost, a u to su se uvjerili i oni koji su se htjeli provozati u kamionu s Rallyja Dakar. Vojna vozila također su privukla veliku pozornost učenika i studenata, koji su s velikim zanimanjem pratili kako se ove grdosije s pogonima od 4x4, 6x6 i 8x8 bez ikakvih problema uspinju na uzvisinu pod kutom od 32 stupnja ili prelaze vertikalnu prepreku visine 80 cm.

image

Goran Matanić, član Uprave

Vlado Kos/Cropix

Matanić je naglasio i važnost suradnje s Ministarstvom obrane Republike Hrvatske, koju će nastojati dodatno proširiti i s novim vozilima opremiti naše Oružane snage.

- Vidim potencijal u Đuri Đakoviću, iako to možda trenutno ne izgleda kako bi neki priželjkivali, ali to se može promijeniti. Svi bi mi voljeli ostati u našem gradu, a ovakve tvrtke za to su važne - rekao je Mihael Rajić, student 4. godine Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu.

image

Dan otvorenih vrata tvrtke Đuro Đaković za učenike i studente iz Slavonskog Broda

Vlado Kos/Cropix
image

Dan otvorenih vrata tvrtke Đuro Đaković za učenike i studente iz Slavonskog Broda

Đuro Đaković
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:19