'NASILJE POLITIKE NAD STRUKOM'

Duško Mucalo opet na čelu splitskog HNK, HDZ-ovci napustili vijećnicu jer 'ne žele sudjelovati u cirkusu'

Split, 090610.Gradsko vijece na kojem je najzanimljivija tocka dnevnog reda bila izbor intendanta Splitskog HNK.Na fotografiji: Novoizabrani intendant je glazbenik Dusko Mucalo.Foto: Duje Klaric / CROPIX
 Duje Klarić / CROPIX

SPLIT - Duška Mucala splitsko Gradsko vijeće je u četvrtak ponovno izabralo za intendanta splitskog HNK i to sa 12 glasova podrške, sedam oporbenih protiv (SDP, HNS), a HDZ-ovci su napustili vijećnicu u trenutku glasovanja riječima da ne žele sudjelovati u cirkusu.

Joško Dvornik (HNS) ustvrdio je kako je izbor Duška Mucala tipičan primjer nasilja politike nad strukom, jer su, kazao je, ugledni stručnjaci rekli da Mucalo nije "od struke".

Zoran Jeramaz (HGS) uzvratio je ironično Dvorniku kako je poznato da je Mucalo izabran jer živi u blizini kazališta. Dodao je i da je trenutni v.d. intendanta u pola godine napravio pravo malo čudo u kazalištu i da je popravio međuljudsku atmosfera koja je polučila dobar rezultat.

Dvornik je rekao da i on može napraviti dobru atmosferu u avionu ali da ne bi mogao biti pilot. Luka Roguljić (HSP) zatražio je finacijsko izvješće o radu kazališta. Roguljić tvrdi da je u trenutku imenovanja Mucala za v.d. u teatru bilo 2 milijuna kuna i još 700.000 kuna nenaplaćenih potraživanja, a da je sada kazalište u minusu između četiri i pet milijuna kuna. Mucalov izbor još treba potvrditi ministar kulture. Podsjetimo, Božo Biškupić nije potvrdio prvi Mucalov izbor za intendanta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2024 16:36