SISAČKA POLICIJA

‘Dvije osobe su u jako teškom stanju, na respiratoru. Ništa nije ukazivalo da će taj čovjek napraviti tako nešto!‘

Radi se o oružju koje nije legalno i ne može biti legalno, poručuju iz policije. Motive počinitelja tek trebaju utvrditi

Press konferencija sisačke policije

 Marin Dešković/

"Na teren su upućene sve raspoložive snage i krenulo je traganje za osobom koja je bila u bijegu, a koja se dogodila u vezi s pucnjavom iz vatrenog oružja. Oko 00.50 sati osoba je uhićena i privedena u prostorije policije i nad njom se provodi kriminalističko istraživanje. Smrtno je stradala 45-godišnja osoba, a četiri osobe su ozlijeđene.

Lakše je ozlijeđen jedan vatrogasac, liječnika pomoć pružena je i dvjema osobama, od kojih je jedno dijete. U potpunosti su izgorjele dvije kuće i jedan automobil, a jedna kuća i jedan automobil su izgorjeli, ali ne u potpunosti.

"Osoba koja se sumnjiči za ovaj nemili događaj je starosti 58 godina", rekao je načelnik PU sisačko moslavačke Luka Pešut.

Načelnik sektora kriminalističke policije Igor Pasanec zatim je izjavio: "Radi se o složenom i kompleksnom događaju. Počinitelj je pod kontrolom, u tijeku je provođenje hitnih radnji i drugi izvidi koji će razjasniti ovaj događaj i motiv počinitelja, kao i okolnosti događaja."

Zadnja informacija je da su dvije osobe u jako teškom stanju, na respiratoru, a druge dvije su izvan životne opasnosti. Neslužbeno doznajemo da su ranjene u trbuh. Počinitelj im nije otprije poznat, ništa nije upućivalo da je spreman učiniti ovako kazneno djelo, rekao je Pasanec i dodao da se radi o oružju koje nije legalno i ne može biti legalno. Prije 20 godina počinitelj je bio prekršajno kažnjen jer je imao ilegalni pištolj.

Motivi počinitelja tek se utvrđuju.

Novinare je zanimao i odnos počinitelja s preminulom ženskom osobom i ozlijeđenima. “Radi se o osobama koje su živjele u neposrednoj blizini počinitelja. Policija nije imala nikakve informacije koje bi upućivale na ovaj epilog”, rekao je Pasanec.

Dodao je da je reakcija policije bila jako žurna. Naveo je da počinitelj nije bio u mirovini i da je živio “nekim normalnim životom”.

“Počinitelj je bio sudionik Domovinskog rata”, dodao je, navodeći da je u pitanju hrvatski državljanin.

“RH od 2007. provodi akciju ‘Manje oružja-manje tragedija’. U pet mjeseci ove godine imali smo dragovoljnu predaju 8500 streljiva i pirotehnike, a prošle cijele 6500, to pokazuje da često provodimo ovu akciju”, kazao je Pešut.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. lipanj 2024 17:06