ZA PRIJEVOZ IM UZELI NOVAC

DVOJICA HRVATSKIH DRŽAVLJANA UHVAĆENA U ŠVERCU 13 MIGRANATA U SLOVENIJU Presrela ih policija, a u kombiju su zatekli i troipolmjesečnu bebu!

Ilustracija
 Željko Puhovski / HANZA MEDIA

Primorsko goranska policija uhitila je dvojicu hrvatskih državljana koji su u noći s utorka na srijedu u kombi vozilu pokušali u Sloveniju prokrijumčariti trinaestero migranata među kojima je bilo troje male djece i jedna troipolmjesečna beba.

Kako je priopćilo Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci, osumnjičeni dvojac, 37-godišnjak i 29-godišnjak organizirali su ilegalno prebacivanje skupine afganistanskih i pakistanskih državljana iz Hrvatske u Sloveniju pri čemu su im naplatili za sada neutvrđeni novčani iznos.

Migrante su preuzeli na području RH te su ih smjestili u tovarni prostor kombi vozila. Tužiteljstvo u priopćenju napominje da je među migrantima bilo četvero djece niske životne dobi, jedno staro tek 3 i pol mjeseca. Stariji osumnjičenik vozio je kombi vozilo s migrantima, dok se mlađi vozio ispred njega u osobnom automobilu kako bi na vrijeme uočio evantualnu kontrolu policije i upozorio "kolegu".

Međutim, u blizini graničnog prijelaza prema Sloveniji ipak su ih uočili i presreli policijski službenici. Osumnjičeni Hrvati su uhićeni i protiv njih je podnesena kaznena prijava. Spomenuto tužiteljstvo ih je potom ispitalo i zatražilo od nadležnog suca istrage Županijskog suda u Rijeci da im odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 18:25