80 MILIJNA EURA

EIB FINANCIRA PROŠIRENJE PLESA 'Zračna luka Zagreb predstavlja vezu između Zapadnog Balkana i ostataka Europe'

Europska Investicijska Banka (EIB) daje zajam od 80 milijuna eura za proširenje zračne luke Zagreb priopćeno je iz sjedišta ove banke u Luxemborugu. Tim novcima će se financirati prva faza proširenja zračne luke što uključuje izgradnju 65 000 kvadratnih metara putničkog terminala i ostale infrastrukture.

Ovo je prvi puta da Europska investicijska banka financira neki projekt javno privatnog partnerstva. Kredit je dat “Međunarodnoj Zračnoj Luci Zagreb d.o.o.” koja je u vlasništvu “ZAIC-A Limited”, trvtke s posebnom namjenom u suvlastništvu Bouygues Bâtiment International, Aéroports de Paris Management, TAV Havalimanlari Holding A.S, International Finance Corporation, Marguerite Fund i Viadukt d.d.

Podpredsjednik EIB-a Dario Scannapieco je rekao da će ovim sredstvima EIB-a, pod inovativnom šemom, pomoći povećanju kapaciteta Zagrebačke zračne luke koja će biti u stanju pružiti bolje usluge nakon očekivanog porasta u buduće.

- Ne samo da je Zagrebačka zračna luka najvažnija u Hrvatskoj već je ona, zahvaljujući položaju kao raskrsnica u prioritetnom pan-europskom prometnom koridoru 5 i 10, predstavlja vezu između Zapadnog Balkana i ostataka Europe - izjavio je Scannapieco.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:14