SLAVNI BIZNISMEN

EKSKLUZIVNO: 'VOZIM LAMBORGHINI DIABLO, A TVRDE DA SAM UKRAO 20.000 EURA! SMIJEŠNO' Walteru Wolfu sudit će se u Karlovcu

 Arhiva /CROPIX

KARLOVAC - Županijski sud u Karlovcu za 4. lipnja zakazao je novo suđenje svjetski poznatom jetsetteru i biznismenu Walteru Wolfu zbog poticanja na kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti u "slučaju KIO".

Podsjetimo, isti sud prije tri godine proglasio ga je krivim da je kao vlasnik Karlovačke industrije obuće naložio tadašnjem direktoru Ivi Maglici da proda poslovni prostor društva u Valjevu u Srbiji za oko 20.000 eura, te da novac uplati na njegov privatni, a ne na devizni poslovni račun KIO-a, osudivši ga na 2,5 godina zatvora.

Vrhovni sud je prihvatio žalbu okrivljenika te zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja predmet vratio na ponovno suđenje na Županijski sud u Karlovac.

- Ovaj sud je zakazao ročište za glavnu raspravu na dan 4. lipnja 2013. god. u 8.30 sati te je poziv za ročište i drugostupanjsko rješenje dostavio ŽDO u Karlovcu, punomoćniku oštećenika i braniteljima optuženika, dok će dostava pismena za optuženika biti izvršena diplomatskim putem - kaže glasnogovornica Županijskog suda u Karlovcu Jasna Radman.

Walter Wolf poziv na sud će primiti u kanadskom Vancouveru, gdje živi na svojem ogromnom ranču.

Da je Vrhovni sud odacio prvostupanjsku presudu Walter Wolf doznao je još u veljači od novinara Jutarnjeg lista.

- Pomogao sam Hrvatskoj, ljude sam vodio u Izrael na poslovne sastanke, a nisam dozvolio da mi plate avionsku kartu, dao sam svoje ime za brend tvornici duhana, po meni su nazvali cigarete, a nigdje nikada nisam uzeo lovu. Rekao samo im samo da daju taj novac sportu i pomognu tamo koliko mogu. I sada, ja ću ukrasti od tvornice kojoj sam stopostotni vlasnik 20 hiljada eura? Nije li to malo glupo? Zamislite, 20 hiljada. Kad bi me netko optužio da sam ukrao 250 milijuna, rekao bih da sam dobar lopov. Ali, 20 hiljada? Znate i sami da vozim Lamborghini Diablo, auto skuplji od pola milijuna dolara, imam Mercedes S 600, sve je plaćeno u kešu. Živim na ranču od 80 milijuna dolara s pet kuća, teniskim igralištem i 1000 grla stoke koje samo zarađuje 100 tisuća dolara. I meni treba tih 20 hiljada, da ukradem od vlastitog poduzeća? Pa ovdje su se moji prijatelji smijali na tu presudu - komentirao je za Jutarnji Walter Wolf.

Wolf se branio da je spornim novcem isplatio radnike, jer to zbog blokade nije mogao učiniti s poslovnog računa poduzeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 05:28