BIZNISMEN KRITIZIRA

Emil Tedeschi: Na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu ne mogu izabrati ni dekana jer su profesori u kafiću

Šef Atlantic Grupe Emil Tedeschi predavao na Ekonomskom fakultetu u Splitu

SPLIT - Predsjednik uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi iskritizirao je u Splitu profesore Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i njihov odnos prema radu. Tedeschi je kritiku uputio s katedre splitskog Ekononskog fakulteta gdje je održao predavanje, a pozorno su ga u prepunoj dvorani slušali i profesori i studenti.

Odnosi među ljudima

Na pitanje jedne profesorice čemu da poduče studente da bi bili konkurentniji, Tedeschi je uz razumijevanje prodaje, strategije i financijska izvješća kao važno naveo i odnose među ljudima, koji su, kazao je jedina stvar koja nije na prodaju.

- Vidi se razlika između splitskog i zagrebačkog Ekonomskog fakulteta. Zagrebački studenti su me tri puta pozivali, predstavio bi me dekan ili prodekan i otišao. Studenti me žele slušati a akademski zbor ne želi. Nije čudio da nisu mogli izabrati dekana kad su profesori u kafiću. Potrebno je poticati dijalog. Mi teško slušamo a još teže razgovaramo. Ako ideja nije moja, ne valja, ne zanima me, kazao je Tedeschi i dodao:

Rezovi u javnom sektoru

- Tri puta sam govorio na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, slušao me samo jedan asistent . Ovdje profesore zanima što studenti žele slušati - rekao je. Tedeschi se osvrnuo i na vladine mjere za gospodarski oporavak.

- Cijenim napore Vlade, ali oporavka nema, a ne možemo očekivati drastične rezove uoči izbora. Treba doći do značajne reorganizacije u javnom sektoru i u državnim poduzećima - zaključio je Tedeschi.

‘Droga nije Slovencima toliko bitna kao Mercator’

Logičan je Agrokorov interes da širi maloprodaju kupnjom slovenskog Mercatora i ja ne očekujem da je to gotova situacija jer nešto će se dogoditi s vlasničkom strukturom Mercatora, rekao je Emil Tedeschi zamoljen da prokomentira Agrokorov neuspjeh u Sloveniji u svjetlu svog iskustva s kupnjom Droga Kolinske. - Kad smo mi kupovali Droga Kolinsku imali smo drugačiju situaciju, a osim toga Droga nije toliko bitna slovenskoj javnosti i politici kao Merkator, u kojem postoje različiti interesi različitih vlasnika - rekao je Tedeschi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 01:39