PODUZETNIKOVA DJEVOJKA PROMIJENILA ISKAZ

FOTO Anica Đerđa: Tomislavu Horvatinčiću je pozlilo i glava mu je klonula na komande!

Đerđa je ispričala i da Horvatinčić nije vikao nautičarima, nego lupao po komandama glisera koje nisu reagirale
 Ranko Šuvar/Cropix

ZAGREB - Amnezija i bitno drugačiji iskaz od onog u policiji. Glavno je to obilježje današnjeg 40-minutnog svjedočenja Anice Đerđa, koja je bila suputnica Tome Horvatinčića na gliseru kada je 16. kolovoza plovilom naletio na jedrilicu na kojoj je poginu talijanski par. Veri Polak-Presečki, istražnoj sutkinji zagrebačkog Županijskog suda bio je to drugi put da vodi istragu protiv Horvatinčića. Prije nekoliko godina saslušavala ga je zbog slučaja “prolaz Cvjetni”.

‘Ne sjećam se’

Anica Đerđa je nakon izlaska iz sudnice potvrdila samo da je dala iskaz. Kako smo neslužbeno doznali njezin iskaz dosta je različit od onoga što je govorila u policiji.

“Tomi je u jednom trenutku glava klonula na komande. Zvala sam ga, ali nije odgovorio. Trgnuo se i počeo lupati po komandama!”, rekla je Đerđa i pojasnila kako misli da je Horvatinčiću pozlilo.

No, danas (utorak) je tvrdila da on ništa nije vikao talijanskim nautičarima, već da je lupao po komandama koje nisu reagirale. U jednom trenutku, osjetila je udar i pala na pod. Na većinu pitanja tužiteljice i sutkinje odgovorila je da se ne sjeća.

Neposredno prije nesreće ona je sjedila na klupi, a Tomo je bio za komandama, desno i iza nje, a ona nije gledala u smjeru jedrilice.

TEKST U CIJELOSTI PROČITAJTE U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 17:03