PAO BIVŠI ŠEF RNK SPLIT

FOTO Brza ruka USKOK-a: Pralija već prevezen u Zagreb, ispitan i optužen za primanje mita

Zajedno s njim uhićeno još dvoje dužnosnika RNK Split. Pralija je već četvrti djelatnik koji je pao u aferi koja trese hrvatski nogomet
 CROPIX

NOVO >>> 19:35 - USKOK je prevezao Nenada Praliju u Zagreb, već ga ispitao i izdao priopćenje u kojem navodi kako provodi istragu nad tri osobe zbog sumnje da su primale mito i zlouporabljale ovlasti u gospodarskom poslovanju. Protiv sve trojice optuženika podignuta je kaznena prijava.

Nakon iznošenja obrane, ispitanici će biti dovedeni pred suca istrage na Županijskom sudu koji će odlučiti o mjeri jednomjesečnog istražnog zatvora. Upravo to je želja USKOK-a, a ukoliko se ona ostvari, bit će odvedeni u Remetinec.

Praliji ne gine izlazak pred suca, a branit će ga Ljubo Pavasović Visković, član nadzornog odbora Hajduka i poznati odvjetnik. Taj scenarij ipak nije siguran, jer bi se Visković tim činom vjerojatno doveo u sukob interesa, tako da će morati birati između svoje funkcije i svoje profesije.

RNK Split je u svom priopćenju poručio kako će pratiti razvoj događaja u koje su upletena dva bivša i jedan sadašnji djelatnik kluba, a Uprava je poručila kako će se u slučaju potrebe očitovati pred zakonom.

SPLIT - U nastavku USKOK-ove istrage oko namještanja utakmica u Splitu je sinoć između 20 i 21 sat uhićen Nenad Pralija (41), bivši reprezentativac i sportski direktor RNK Splita.

Slobodna Dalmacija javlja kako je zajedno s njim uhićeno još dvoje dužnosnika RNK Split.

Neslužbeno doznajemo da su to tajnik RNK Split Špiro Barbarić i šefica računovodstva kluba Snježana Blažević.

Očekuje se da će svi tijekom dana biti dovedeni u Zagreb na ispitivanje u sjedište USKOK-a u Gajevoj.

Kako neslužbeno doznajemo, uhićenje Pralije i njegovih suradnika iz RNK Split uslijedilo je nakon što je 'propjevao' krajem prosinca uhićeni Neven Šprajcer, predsjednik Nogometnog saveza Karlovačke županije i tajnik Udruge prvoligaša.

Pralija je u karijeri nastupao za Hajduk, španjolski Espanyol, talijansku Regginu te izraelski Maccabi iz Haife, a u reprezentaciji je nastupio samo 11 puta, postigavši 1 pogodak.

Krajem kolovoza prošle godine podnio je ostavku na mjesto direktora RNK Splita.

Nenad Pralija već je četvrti djelatnik koji je uhićen u aferi oko namještanja utakmica i podmićivanja sudaca.

Podsjetimo, akcija USKOK-a započela je uhićenjem predsjednika Sudačke komisije i dopredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Željka Širića te člana iste te komisije, kao i Izvršnog odbora HNS-a Stjepana Djedovića koje je kao agent USKOK-a razotkrio predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš .

Naime, Hrvoje Maleš je sudačkim vođama u hotel Antunović donio predujam za traženih 90.000 eura za 'pošteno suđenje' na proljeće.

Par dana kasnije iza rešetaka završio je i Neven Šprajcer . USKOK ga sumnjiči da je Širiću plaćao 25.000 eura po sezoni da NK Karlovac uđe u 1.HNL, kasnije po 15.000 za 'pošteno suđenje'.

Novi Markovićev prostački ispad

Predsjednik HNS-a Vlatko Marković je u izjavi za Media Servis prvo istaknuo kako nema pojma o Pralijinom uhićenju jer se nalazi u Umagu, a onda je po tko zna koji put prostački komentirao. - Moje mišljenje je da je svega toga dosta. J*** mi se i za Praliju i za sviju po redu", rekao je Marković.

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić je novinarima Media Servisa prvo kratko poručio da ga - nazovu kasnije, ali je kasnije ipak sročio par rečenica o ovoj temi: "Priopćenje kaže sve. Načelan i konkretan stav je utvrđen na sjednici skupštine 21. prosinca i tamo je odlučeno da se daje podrška svim državnim institucijama za djetnosti u nogometu pogotovo ako je riječ o nedopuštenim aktivnostima", rekao je Srebrić.

HNS-ovo priopćenje: O svemu ćemo obavijestiti FIFA-u i UEFA-u

ZAGREB - Hrvatski nogometni savez se nakon uhićenja Nenada Pralije oglasio priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti .

"Iako u ovom trenutku nemamo službenih saznanja o eventualnim uhićenjima bivših djelatnika RNK Split, donedavnog sportskog direktora Nenada Pralije, bivšeg tajnika kluba Špira Barbarića te knjigovotkinje Snježane Blažević, naglašavamo da kao krovna nogometna organizacija podržavamo sve aktivnosti pravosudnih organa RH glede raščišćavanja mogućih kriminalnih radnji u hrvatskom nogometu. Ovakav stav i opredjeljenje utvrdila je i Skupština HNS-a na svojoj sjednici održanoj 21. prosinca 2012., a koji je objavljen i u svim medijima.

HNS će u okviru svog disciplinskog pravilnika i dalje poduzimati odgovarajuće mjere usmjerene protiv pojedinaca koji su nogomet koristili za protupravna i kriminalna djelovanja te će se od Disciplinske komisije tražiti da poduzme sve odgovarajuće mjere kako bi se u što kraćem roku nogomet očistio od korupcije.

HNS će o ovom slučaju, jednako kao i u svim drugim slučajevima vezanima uz nedopuštene radnje u hrvatskom nogometu obavijestiti UEFA-u i FIFA-u."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:44