INCIDENTNO NA TRGU

FOTO: BURNO U CENTRU ZAGREBA Prosvjednike protiv Oluje napali protuprosvjednici

 Tomislav Kristo / CROPIX

Kao i ranijih godina pred obljetnicu Oluje u Zagrebu na Trgu bana Jelačića udruge su željele održati prosvjed protiv veličanja ratne pobjede, no ove je godine to zabranio MUP.

Ipak, 20-ak ljudi došlo je na Trg kako bi održali mirnu prosvjednu akciju, no stigli su i protuprosvjednici, njih stotinjak, pa je morala intervenirati policija, piše N1.

Okupljeni protuprosvjednici uzvikivali su: "Četnici!", "Marš iz Hrvatske!", "Zašto smo se mi borili?".

Situacija je jedno vrijeme, piše N1, bila jako napeta, bilo je pokušaja fizičkog napada, pa je kordon policije morao čuvati prosvjednike. Na jednoj od snimki s mjesta događaja koja se pojavila na internetu vidi se kako jedan od protuprosvjednika snažno zamahuje rukom i u potiljak udara jednu prosvjednicu.

U zagrebačkoj policiji za N1 su pak rekli da je prosvjed prošao mirno te da nitko nije ozlijeđen.

Međutim, Nela Pamuković iz Centra za žene žrtve rata – Rosa potvrdila je za N1 da su najmanje tri osobe ozlijeđene.

- Dali smo izjavu u policiji o zadobivenim ozljedama i mogućim počiniteljima, kaže Pamuković, ističući da je cijelo vrijeme situacija bila napeta i da su se pribojavali da će doći do proboja policijskog kordona i napada, piše N1.

- Jednog kolegu su pogodili jajetom, kolegica je zadobila udarac u glavu, a ja sam pogođena iza vrata. Još smo u šoku. Cijelo vrijeme nas je pratila policija. Situacija je bila divlja, kaže Pamuković.

- Vikali su nam će nas silovati, ubiti, da bježimo iz Hrvatske, dodala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 18:43