BURNA PROSLAVA

FOTO Čavoglave: Zbog nošenja ustaških simbola prijavljeno 13 osoba. Thompson pjevao pred 100.000 ljudi!

Najveća pučka veselica povodom proslave Dana zahvalnosti koja se tradicionalno održava u Čavoglavama rodnom mjestu Marka Perkovića Thompsona
Cavoglave 05 08 201116 obljetnica Vojno Redarstvene operacije Oluja se tradicionalno odrzava cjelodnevnim programom u Rodnom mjestu Marka Prkovica Thomsona gdje se okupilo nekoliko tisuca ljudi.Na slici Thompsonov Koncert pred 100000 ljudi.Snimio Zvonimir Barisin/CROPIX
 Zvonimir Barisin/CROPIX

ČAVOGLAVE - Gašenje reflektora, uvodni taktovi pjesme "Bojna Čavoglave", izlazak na binu, te potom opći prolom oduševljenja začinjen bengalskim vatrama među dijelom najvatrenijih fanova u mnoštvu od približno 100 tisuća ljudi,definitivno je pokazalo da je Related content u večeri proslave Dana domovinske zahvalnosti u svojim Čavoglavama opet "čvrsto u sedlu".

Time je na 16. godišnjicu Oluje u praksi demantirao mnoge analitičare i teoretičare društvenih zbivanja u Hrvatskoj koji su naglašavali mogućnost njegove silazne putanje popularnosti u kontekstu nedavnih optužbi da je primao novac u svrhu da na izborima ne nastupa za nijednu političku stranku.

Kontraefekt ili nešto drugo, ali Thompson je hrvatskoj javnosti ponovno dokazao kako fenomen Čavoglave, u naravi selo sa svega 200-tinjak žitelja, na karti Hrvatske ipak ima čvrste i nadasve rekordno brojne atribute karizme ili fenomena s definitivnom političkom težinom, ma koliko to sve i jedna dosadašnja oficijelna vlast svojim izbjegavanjem i nedolaskom "među svoje" godinama ignorirala.

Znao je to očito i sam Thompson, te je početak večerašnjeg koncerta,očito u htijenju maksimalne kulminacije započeo u 22,20 sati ili sa odgodom od skoro sat i pol nego prijašnjih godina. Potom su se zaredali ostali poznati hitovi, te je koncert u punom zamahu.

Tijekom dana policija je podnijela ukupno 13 optužnih prijedloga protiv osoba koje su na sebi imale ustaška obilježja.

Najveća pučka veselica povodom proslave Dana zahvalnosti koja se tradicionalno održava u Čavoglavama rodnom mjestu popularnog pjevača Marka Perkovića Thompsona, započela je u jutarnjim satima u crkvi sv. Ilija u Kljacima misom zahvalnicom za sve hrvatske branitelje.

Tijekom dana na platou ispred Crkve hrvatskih mučenika nastavilo se paralelnim kulturno-sportskim sadržajem i nastupima mnogobrojnih kulturno umjetničkih društava pristiglih u Čavoglave iz svih hrvatskih krajeva,te revijalnim malonogometnim utakmicama.

Pravo zagrijavanje kao uvod u veliko slavlje, započelo je u popodnevnim satima u Drnišu na gradskoj Poljani okupljanjem nekoliko stotina bikera u organizaciji drniškog moto-kluba "Lynx" čiji članovi su se doslovno iz petnih žila potrudili da kao iznimno poznati domaćini i ovu godinu kvalitetno ugoste skoro dvostruko više učesnika nego lani.

Točno u 17 sati među njih se dovezao Marko Perković Thompson što jer bio znak paljenja, turiranja i potom pokretanja prema Čavoglavama nepregledne rijeke motorista koji su u motorističkoj grmljavini do Čavoglava došli prometnicom koja povezuje sva sela na Petrovu Polju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 02:23