Divovska pletenasta uskrsna pogača ili karitula dugačka čak osam metara, a široka 70 centimetara, spravljena u pekari 'Moćan', bila je delicijska atrakcija na tradicionalnom Uskrsnom doručku kojeg već više od dvadesetak godina na blagdanski ponedjeljak poklanja Turistička zajednica grada Vodica.
Uz blagdanski stol više stotina Vodičana i isto toliko stranih turista koji blagdane provode u Vodicama, osim karitule, uživalo je u fritulama i kroštulama, marašćini i prošeku.
Inače, za izradu karitule potrošeno je blizu 100 kilograma brašna, deset kilograma kvasca, 300 jaja i 15 kilograma šećera.
- Ovo je dosad najveća karitula na ovoj našoj tradicionalnoj manifestaciji kojom otvaramo turističku sezonu. Više smo nego zadovoljni jer je u Vodicama proteklih blagdanskih dana u hotelima i privatnom smještaju boravilo 1200, uglavnom stranih turista – kazala je Anita Franin, direktorica Ureda Turističke zajednice grada Vodica.