DELOŽACIJA

FOTO: DRAMATIČNE SCENETrideset aktivista 'Živog zida' i trudnicu potrpali u maricu

Dok su članovi ‘Živog zida’ skandirali ‘mito i korupcija,’ bravar je probijao vrata od kuće
Sveti Filip i Jakov, Zadar, 030914.Policija je jutros iz kuce u Svetom Filipu i Jakovu delozirala Dubravku Jasiku, njenog sina te 30-ak pripadnika udruge Zivi zid koji su pokusali pomoci nesretnoj obitelji.Na fotografiji: delozacija.Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
 Luka Gerlanc/CROPIX

BIOGRAD - U Sv. Filipu i Jakovu danas oko 10 sati započela je deložacija Dubravke Jasike, koja je trebala iseliti iz svoje kuće temeljem sudske odluke, prenosi Slobodna Dalmacija.

Policija je prije 10 sati, do kada je bio sudski rok za iseljenje, blokirala sve prilaze Jasikinoj kući, no članovi Udruge ‘Živi zid’ ispriječili su se ispred kordona specijalne policije točno ispred ulaza u kuću.

Dok su članovi ‘Živog zida’ skandirali ‘mito i korupcija,’ bravar je probijao vrata od kuće.

Oko 11:30 specijalci su se probili u kuću i zauzeli je. Oko tridesetak pripadnika ‘Živog zida’ su izveli iz kuće i ukrcali ih u policijsku ‘maricu,’ među njima i jednu trudnicu koja je vikala 'ja ne pružam otpor, zašto me držite?'

Dubravka Jasika za sada je ostala u kući, gdje razgovara s policijom.

Jasika je sudskom odlukom iseljena iz svoje kuće još u travnju, ali je zadarski Općinski sud donio novo rješenje o deložaciji jer se Jasika u međuvremenu ponovno uselila, a da nije uspjela sudski dokazati da je kupoprodajni ugovor koji je sklopila s Marinom Kneževićem fiktivan.



Broadcast live streaming video on Ustream

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 16:43