NAPAD VANDALA

FOTO: KAMENJEM GAĐALI NOVU DŽAMIJU U RIJECI Grupa mladića razbila stakla, no nitko nije ozlijeđen

 CROPIX

RIJEKA - Za sada nepoznate osobe sinoć su bacale kamenje na nedavno otvoreni novi Islamski centar u Rijeci, pri tome je razbijeno prozorsko staklo, a nitko nije ozlijeđen, doznaje se danas iz primorsko-goranske Policijske uprave.

Policiji je sinoć oko 22 sata dojavljeno da više osoba baca kamenje prema Islamskom centru na Zametu.

Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici, a očevidom je utvrđeno da je na prozoru uredskih prostorija vjerskog centra razbijeno staklo.

Ozlijeđenih nije bilo, a materijalna šteta će se utvrditi naknadno.

Policija je izvijestila da nastavlja istragu kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice i pronašli počinitelji.

Povodom vandalskog napada oglasio se i Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj i čin oštro osudio.

- Skupina mladića odvažila se nasrnuti na jedan od ukrasa grada Rijeke i na jednu od tri džamije koju Islamska zajednica u Hrvatskoj ima. U večernjim satima u četvrtak skupina je vandalski nasrnula i oskrnavila Islamski centar razbivši veliku staklenu površinu. Pravovremenom i nenasilnom reakcijom vjernika koji su se nalazili u to vrijeme u Islamskom centru nije došlo do sukoba s napadačima- objašnjavaju i dodaju kako ih zabrinjava činjenica da je ovo prvi put da se organizirano napada na objekt Islamske zajednice u Hrvatskoj.

- Ipak, vjerujemo da je ovo izoliran slučaj i da nećemo ovakvim događajima svjedočiti u budućnosti kada su u pitanju napadi na objekte bilo koje vjerske zajednice. U prilog našeg uvjerenja ide i činjenica da je Rijeka, kao i ostali gradovi Republike Hrvatske, uvijek bila na visokoj razini poštivanja kulturne, vjerske, nacionalne i svake druge raznolikosti, te da smo po istomu prepoznati u Europi pa i šire, u priopćenju porčcuje Muftija dr. Aziz ef. Hasanović.

Mesihat najoštrije osuđuje ovaj vandalski čin, i zahtjeva od nadležnih institucija da počinitelje pronađu te primjereno sankcioniraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 07:20