KISELA DELICIJA

FOTO: KILOMETARSKA SARMA U VIDOVCU Najdužu sarmu na svijetu došli su probati Marijana Petir, Davor Ivo Stier, Predrag Štromar...

 Željko Hajdinjak / CROPIX

U Vidovcu se drugi dan zaredom održava Zeljarijada, festival povećen zelju. Iz sorte Varaždinsko zelje izrađuje se sarma koja je duža od jednog kilometra, a glavi kuhar je Damir Crleni.

Trodnevni festival je zapravo gospodarsko-kulturno-zabavna manifestacija koja je tijekom godina postala poznata i van granica Hrvatske, a održava se od 1997. godine. Vidovec u tom razdoblju posjeti oko deset tisuća posjetitelja, a već tradicionalno najdužu sarmu na svijetu, koja je još prije nekoliko godina ušla u Guinnessovu knjigu rekorda, došli su u subotu pogledati i načelnik općine Vidovec Bruno Hranić, Davor Ivo Stier, župan Varaždinske županije Predrag Štromar, Marijana Petir i mnogi drugi.

U petak je prisutne zabavljao Željko Bebek, a subota je rezervirana za koncert Lidije Bačić.

Ako još niste isplanirali ništa za nedjelju, u Vidovcu vas od jutra očekuje sajam starih zanata i gospodarski sajam, mimohod KUD-ova i konjskih zapreka, međunarodni festival folklora i razni koncerti. Više informacija saznajte na njihovoj Facebook stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 10:59